Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Scherm5,0"
Stembediening
Internet
Bluetooth
Foto TomTom GO LIVE Camper Caravan 1 Foto TomTom GO LIVE Camper Caravan 2 Foto TomTom GO LIVE Camper Caravan 3

Inleiding

De TomTom GO LIVE Camper & Caravan is een gespecialiseerde uitvoering van de TomTom GO LIVE 1005 WORLD voor campers en caravans en biedt routes op maat voor verschillende voertuigtypen en vooraf geïnstalleerde speciale Points of Interest voor caravans. Dit maakt het voor bestuurders eenvoudiger om camper- en caravanplekken en -diensten te vinden (zoals kampeergebieden, chemische-toiletfaciliteiten en servicelocaties voor campers). Ook vind je op het systeem een speciale kaart van Europa voor campers en caravans, waarop de beste route - afhankelijk van het type, de snelheid, de afmetingen en het gewicht van het voertuig - is te vinden. Wat betreft voertuigtype heb je de keuze uit personenauto, camper, auto met caravan of bestelwagen. Daarnaast wordt op basis van je type voertuig de verwachte aankomsttijd aangepast. Ook worden verkeerssituaties die problematisch zijn voor campers en caravans (zoals een te lage brug of een te smalle weg) vermeden. De TomTom GO LIVE Camper & Caravan biedt dubbele montagemogelijkheden (het systeem is aan de voorruit of het dashboard te bevestigen), ondersteunt IQ Routes (routeinformatie op basis van gegevens van alle TomTom-gebruikers) en 1 jaar gratis LIVE Services (dit is inclusief TomTom HD Traffic, Google Local Search, TomTom Places en het delen van de bestemmig via Twitter). Daarnaast krijg je de beschikking over 8GB geheugen (uitbreidbaar middels het SD-kaartslot), geavanceerde rijbaanbegeleiding, voice-command (voor stemopdrachten) en Bluetooth (om handsfree te kunnen bellen). De TomTom GO LIVE Camper & Caravan is niet alleen voor campers en caravans te gebruiken, maar ook voor andere recreatievoertuigen, zoals trailers.

Apparaat & afmetingen

De TomTom GO LIVE Camper Caravan is een gespecialiseerd navigatiesysteem voor caravans en campers met een gewicht van 266 gram. De afmetingen van de navigator zijn 14,3 x 8,8 x 1,9 centimeter. De TomTom GO LIVE Camper Caravan is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware en bediening

De TomTom GO LIVE Camper Caravan is voorzien van een 5.00\" breedbeeld touchscreen (480 x 272 pixels). Ook is het mogelijk om deze navigator te bedienen door middel van gesproken instructies, wat de rijveiligheid ten goede komt. Dankzij de geïntegreerde bluetooth module kan je de GO LIVE Camper Caravan ook gebruiken als handsfreeset. De TomTom GO LIVE Camper Caravan biedt geen multimediale extra'tjes.

Software

De GO LIVE Camper Caravan wordt geleverd met kaarten van Europa. TeleAtlas levert de data voor de kaarten. Instructies en plaatsnamen worden volledig uitgesproken (text-to-speech).

Prijzen en beoordelingen TomTom GO LIVE Camper Caravan

Van de TomTom GO LIVE Camper Caravan staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De TomTom GO LIVE Camper Caravan is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,0. Lees in het TomTom GO LIVE Camper Caravan testoverzicht de test

Specificaties TomTom GO LIVE Camper Caravan

Algemeen
ProductTomTom GO LIVE Camper & Caravan
Aankondiging2012
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht266 gram
Afmetingen143,0 x 88,0 x 19,0 mm
SubtypeCampernavigatie
Scherm
Scherm5,0"
Resolutie480 x 272px
Software
KaartenEuropa
Stembediening
Connectiviteit
Internet
Bluetooth
VerbindingNee