Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord

IFA 2019 van 6 sep - 11 sep, Bekijk alle nieuwe producten ...

Interessant:

Reclame op vergrendelscherm Huawei uitzetten

tips 14 juni 2019 om 10:49

De laatste maanden gaat het niet al te best met Huawei, nu het onder politiek vuur ligt. Alsof dat niet genoeg is, toont Huawei nu ook ongewenste reclame op het vergrendelscherm, met boze klanten tot gevolg.

Sinds enkele dagen zijn de irritante reclames zichtbaar op het vergrendelscherm van je telefoon. Vreemd genoeg betreft het enkel de high-end telefoons, te weten de P30 Pro, de P30, de P20, de P20 Pro en de Honor 10. Gebruikers van deze dure telefoons zijn dan ook terecht boos. De advertenties zijn alleen zichtbaar als je de voorgeďnstalleerde achtergrondafbeeldingen gebruikt.

Screenshot van de ongewenste reclame
Screenshot van de ongewenste reclame

Normaliter krijg je afbeeldingen te zien van landschappen, natuur of steden. Begin deze week zagen gebruikers echter beeldvullende reclames van Booking.com. Gebruikers zijn niet alleen boos op Huawei, maar vragen zich ook af wat Booking bezielt om voor deze advertentievorm te kiezen.

Heb je ook last van deze ongewenste reclames, dan kan je vrij eenvoudig de instellingen wijzigen. Ga hiervoor naar Instellingen > Startscherm & achtergrond > Tijdschriftontgrendeling. Als je tijdschriftontgrendeling in dit menu uitzet dan ben je verlost van de reclame. Helaas mis je dan wel de fraaie achtergronden die je tot nu toe voorgeschoteld kreeg.

portablegear.nl