Interessant:

Tips voor backuppen van telefoonnummers

tips 2 april 2008 om 08:00

Hoe zorg je ervoor dat je niet al je telefoonnummers kwijt raakt die in je mobieltje staan opslagen? PortableGear geeft je enkele tips voor het backuppen.

Natuurlijk kun je nooit helemaal vertrouwen op elektronische hulpmiddelen. Het is daarom een goed idee je telefoonlijst ook altijd bij te houden in een database op je vaste computer of gewoon, op de ouderwetse manier, in een boekje op te schrijven. Mochten dan toch alle technologische hulpmiddelen falen of kwijt zijn, dan heb je in elk geval de nummers nog bij de hand!

Opschrijven in een boekje
Opschrijven in een boekje

Op veel mobieltjes kan je kiezen of je je telefoonlijst opslaat op je SIM-kaart of op het geheugen van je mobieltje. Natuurlijk is opslaan op je SIM-kaart het makkelijkst: als je dan ooit een nieuw mobieltje neemt, zet je gewoon je oude SIM-kaart daarin. Je houdt dan uiteraard je eigen nummer, maar ook je al opgeslagen telefoonlijst. Op een SIM-kaart kan je echter alleen de naam en telefoonnummers opslaan; het adres en andere gegevens worden wel altijd op de telefoon opgeslagen.

Opslaan op je SIM-kaart
Opslaan op je SIM-kaart

Natuurlijk is het vervelend als je je mobieltje verliest of als die gestolen wordt. Niet alleen omdat je dan een nieuw mobieltje moet kopen, maar ook omdat je alle ingevoerde gegevens op je SIM-kaart kwijt bent. Er zijn echter veel handzame apparaatjes waarmee je makkelijk een backup van de SIM-kaart kan maken. Een daarvan is de SIM Safe. Het enige wat je hoeft te doen is je SIM-kaart in de SIM Safe steken en op een knop drukken. Het apparaatje maakt dan binnen twee seconden een volledige backup. Als je mobieltje kwijt bent, kan je op een net zo eenvoudige manier de gegevens terugzetten naar de SIM-kaart. De SIM Safe kan 255 namen en nummers backuppen en is compatible met alle SIM-kaarten. Het apparaatje kost nog geen tien euro.

SIM safe
SIM safe

Een van de vele andere apparaatjes, naast de SIM safe, waarmee je je SIM-kaart kan backuppen is de SlimCard. De SlimCard werkt volgens hetzelfde principe als de SIM safe: je steekt je SIM-kaart erin, drukt op de knop en hebt een kopie van al je telefoonnummers. De Slim Card kan 250 nummers opslaan en is iets duurder dan de SIM safe met een prijs van 12 euro 95. Naast de Slim Card en SIM safe zijn er ook nog andere apparaatjes op de markt waarmee je je SIM-kaart kan backuppen.

Slim Card
Slim Card

Een andere manier om je telefoonnummers te backuppen is ZYB.com. Dit is een gratis (met uitzondering van de verbindingskosten) service waarmee je je nummers kan backuppen. Je stelt eenmalig je gegevens in en wanneer je een nieuwe telefoon hebt, kun je hem synchroniseren zodat al je telefoonnummers terug zitten in je nieuwe telefoon. Een nadeel is wel dat de nummers van je simkaart niet worden meegenomen; het gaat hier alleen om nummers in het telefoongeheugen. Hiervoor is het dus niet handig om je nummers op je SIM-kaart op te slaan, zoals aangegeven in de eerste tip!

ZYB.com
ZYB.com

portablegear.nl