Interessant:

Simlocks en unlocken

tips 1 januari 2007 om 15:47

Als je wilt wisselen van aanbieder, maar wel je eigen telefoon wilt blijven gebruiken is het van belang dat je toestel simlock-vrij is. In dit artikel meer uitleg over simlocks in het algemeen en hoe je een simlock kan laten verwijderen in het bijzonder.

Vaak betalen operators flink mee aan je telefoon bij het afsluiten van een abonnement. Om te voorkomen dat je te snel switcht naar een andere operator heeft zo'n telefoon veelal een simlock. Een simlock is een ingebouwde beveiliging die ervoor zorgt dat je niet met andere operators kan bellen. Om te controleren of je telefoon een simlock heeft of niet, kan je een simkaart van een andere operator in de telefoon plaatsen. Als je met deze andere simkaart kan bellen dan is je telefoon simlock vrij.

Met dank aan simonlyvergelijk.nl.

Wat en waarom
Wat en waarom

Je zit gelukkig niet je hele leven vast aan zo'n simlock. Normaal kan je na een jaar het simlock door de operator laten verwijderen (unlocken). De procedure verschilt per operator. Het is ook mogelijk om je toestel buiten de officiŽle kanalen om te 'unlocken'. Er zijn tal van 'hobbyisten' die voor enkele euro's het simlock van je telefoon verwijderen. Je bent hierdoor niet meer aangewezen op de operator en kan daardoor eerder het simlock van je telefoon laten verwijderen. In theorie loop je wel het risico dat je telefoon kapot gaat of dat je software vastloopt. Dit risico is echter te verwaarlozen. Wel verspeel je vaak je recht op garantie na zulke ingrepen.

Met dank aan simonlyvergelijk.nl.

Legaal en minder legaal
Legaal en minder legaal

portablegear.nl