Interessant:

Goedkoper bellen met cashback of sim only

tips 10 januari 2008 om 09:00

Als je dit jaar (enorm) wilt besparen op je maandkosten kan je gebruik maken van zogenaamde cashback deals of sim only abonnementen. In dit artikel de voor- en nadelen van beide constructies.

Mobiel bellen is niet goedkoop. Per maand ben je zo 30 euro kwijt. Van die 360 euro per jaar had je ook andere leuke dingen kunnen doen. Schrale troost zijn de peperdure cadeaus die je krijgt. iPod’s, televisies, complete spelcomputers, superdeluxe mountainbikes, niks lijkt te gek bij het afsluiten van een abonnement. Helaas zijn die cadeaus een sigaar uit eigen doos. En een dure ook nog. PortableGear legt uit hoe je aan een goedkoop abonnement kan komen.

Met dank aan simonlyvergelijk.nl.

Inleiding
Inleiding

Eerst gaan we even rekenen. Een mobiele telefoon kost gauw 100 euro met uitschieters tot ver boven de 500 euro. De cadeaus die je krijgt, zoals spelcomputers of luxe fietsen, kosten ook snel enkele honderden euro’s. Meestal krijg je ook nog alles gratis, dus leggen de operators er honderden euro’s op toe om jou als klant te werven. Het idee hierachter is dat een klant zichzelf uiteindelijk terugbetaalt, deels door het abonnementsgeld en anderzijds door de extra belkosten. Uiteindelijk betaal je de telefoon en de cadeaus dus zelf!

Met dank aan simonlyvergelijk.nl.

Cadeaus
Cadeaus

Gelukkig heb je sinds enkele jaren de keus of je de cadeaus wilt hebben of niet. Wil je niet de nieuwste telefoon of hoef je niet perse een XBox of een nieuwe fiets? dan kan je kiezen uit een cashback of sim only constructie. Het principe van deze goedkopere belvormen is eenvoudig. In plaats van dure cadeaus krijg je korting op je abonnement- en belkosten.

Met dank aan simonlyvergelijk.nl.

Kies verstandig
Kies verstandig

Sim onlies (enkelvoud sim only) zijn de laatste jaren erg populair. Deze aanbiedingen gaan ook wel door het leven onder de noemer factuurkorting. Zoals de naam al aangeeft krijg je bij zo’n abonnement alleen een sim-kaart en verder geen cadeaus. Hierdoor zijn de abonnementkosten vaak 50% (of meer) lager. Je krijgt dan geen bedrag uitgekeerd, maar je betaalt bijvoorbeeld 15 euro in plaats van 30 euro. Met deze sim only abonnementen wordt ook nog wel eens gestunt door de operators. Met een beetje goed zoeken kan je sim-only abonnementen tussen de 5 en de 10 euro vinden.

Met dank aan simonlyvergelijk.nl.

Sim only
Sim only

Cashback is de oudste vorm van belkorting en is ontstaan op internet. Cashback zie je wel steeds minder. Bij een cashback constructie krijg je van de winkel waar je een abonnement koopt een groot bedrag cash uitgekeerd. Dit bedrag kan oplopen tot honderden euro’s en is een gedeelte van het bedrag dat de winkel zelf krijgt om bijvoorbeeld een telefoon en een cadeau ‘gratis’ weg te geven. De maandkosten van het abonnement blijven wel het normale bedrag, maar omdat je een groot bedrag ineens krijgt uitgekeerd zijn ze uiteindelijk lager. Als je bij een abonnement van 30 euro een bedrag van 240 euro inéén krijgt dan betekent dit dus dat het abonnement uiteindelijk 10 euro per maand kost (bij een looptijd van een jaar).

Met dank aan simonlyvergelijk.nl.

Cashback
Cashback

Cashback en sim-only aanbiedingen zijn voor iedereen. Wel dien je te beschikken over een mobiele telefoon, je krijgt immers geen cadeau meer 'cadeau'. Mocht je nou geen telefoon meer hebben dan is het natuurlijk ook altijd mogelijk om een tweedehands telefoon te kopen. Zelfs een nieuwe basic telefoon is nog wel te betalen. Let er in ieder geval wel op of de telefoon simlock-vrij is.

Met dank aan simonlyvergelijk.nl.

Voorwaarden
Voorwaarden

In het algemeen zijn cashback aanbiedingen wat gunstiger dan sim only abonnementen. Bij cashback aanbiedingen loop je echter wel een zeker risico. In het algemeen krijg je de cashback pas na een aantal weken. Gaat in de tussentijd de winkel failliet dan kan je fluiten naar je geld. Kijk daarom ook altijd naar de betrouwbaarheid van de winkel. Als een cashback en een sim only even veel voordeel opleveren is de voorkeur voornamelijk persoonlijk. Betaal je liever wat meer per maand maar met een groot bedrag in een keer? Of heb je liever continu lagere maandlasten? Aan jou de keus.

Met dank aan simonlyvergelijk.nl.

Cashback of sim-only?
Cashback of sim-only?

portablegear.nl