Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSToesteleigen
Opslag MB
SchermOnbekend
Camera2,0 megapixel
Foto T-Mobile Vairy Text 1

Inleiding

De T-Mobile Vairy Text (ook bekend als de Alcatel OT-800) is een prepaid-smartphone die zich dankzij een volledig qwerty-toetsenbord prima leent voor sms'en, chatten en mailen. Internetten met de Vairy Text is zeer eenvoudig met het scroll wheel en het volwaardige toetsenbord. Het toestel is voorzien van een Opera Mini Browser en direct klaar voor gebruik. Het mobieltje beschikt verder over een 2 megapixel camera die tevens als webcam kan worden gebruikt. Voor foto's, liedjes, filmpjes en andere media is er 20 MB intern geheugen beschikbaar op het toestel. Door het MicroSD-slot kan dit ook nog eens worden uitgebreid. Daarnaast biedt de Vairy Text toegang tot alle gangbare online chatfuncties waaronder MSN, Google Talk en Facebook. Dit toestel werd in augustus 2010 opgevolgd door de T-Mobile Vairy Text Mini en eind 2010 door de T-Mobile Vairy Text II (met touchscreen).

Apparaat & afmetingen

De T-Mobile Vairy Text is een prepaid-smartphone met een onbekend gewicht. De afmetingen van de telefoon zijn 11,10 x 5,80 x 1,40 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 540 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 850 uur. De T-Mobile Vairy Text is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De T-Mobile Vairy Text ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Vairy Text kan je relatief snel mobiel internetten dankzij de EDGE ondersteuning. EDGE wordt op dit moment in Nederland echter niet meer ondersteund. Daardoor ben je aangewezen op het veel tragere GPRS. In het buitenland is EDGE nog wel populair. Met de T-Mobile Vairy Text kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De T-Mobile Vairy Text heeft 20 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Vairy Text heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets).

Multimedia

Met de T-Mobile Vairy Text kan je zowel audio (MP3) als video (MPEG4) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Vairy Text is voorzien van een ingebouwde FM radio en een voicerecorder. De T-Mobile Vairy Text heeft een ingebouwde camera met een 2.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf. De T-Mobile Vairy Text is uitgerust met een TFT kleurenscherm (262.144 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels.

Prijzen en beoordelingen T-Mobile Vairy Text

Van de T-Mobile Vairy Text staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De T-Mobile Vairy Text is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,0. Lees in het T-Mobile Vairy Text testoverzicht de test

Specificaties T-Mobile Vairy Text

Algemeen
ProductT-Mobile Vairy Text
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

GewichtOnbekend
Afmetingen111,0 x 58,0 x 14,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSToesteleigen
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag20 MB + microSD
Scherm
SchermOnbekend
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera2,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidEDGE
DualSIM
VerbindingUSB