Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 8.1
Opslag MB
Scherm6,0" (537 ppi)
Camera19,0 megapixel
Foto Sony Xperia XZ3 1

Inleiding

De Sony Xperia XZ3 is de opvolger van de Xperia XZ2 en is in augustus 2018 tijdens de IFA in Berlijn aan pers en publiek getoond. Het toestel heeft een 6-inch QHD+ HDR (High Dynamic Range) OLED scherm met Sony's BRAVIA-technologie voor extra goede beelden. Deze technologie geeft diepere kleuren zwart weer, een hoger contrast en scherpere helderheid zodat je kunt genieten van levendigere kleuren in al je favoriete films en series. Dankzij X-Reality for mobile zal ook content die niet HDR is, geconverteerd worden naar bijna HDR zodat zelfs content die je online bekijkt in de hoogst mogelijke kwaliteit kan worden ervaren. Het gebogen 3D glas aan de voor- en achterkant geeft de Xperia XZ3 een strak en elegant randloos ontwerp. De Xperia XZ3 ligt comfortabel in de hand met dank aan het langwerpige 18:9 scherm en 3D glas aan zowel voor- als achterkant. Ondanks zijn compacte dikte, heeft Sony geen concessies gedaan aan de robuustheid van het toestel. De glazen delen zijn gemaakt van het extra stevige Gorilla Glass 5 en het toestel is in zijn geheel IP65 gecertificeerd, en daarmee water- en stofdicht. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren zwart (Black), zilver (White Silver), groen (Forest Green) en rood (Bordeaux Red).

Bedienen met Side sense

De Xperia XZ3 introduceert bovendien een nieuwe interface: door middel van Artificial Intelligence wordt aan de zijkanten van de Xperia XZ3 een extra menu weer te geven en opties te bieden om door de smartphone heen te navigeren. Tik je bijvoorbeeld twee keer aan één van de zijkanten van de Xperia XZ3, dan toont hij op de plek waar je hebt getikt een nieuw en slim menu met laatst gebruikte of voorspelde apps. Bovendien kun je gemakkelijk met één hand inzoomen op foto’s of gemakkelijk teruggaan in je scherm. Ontworpen met steeds groter wordende schermen in ons achterhoofd, biedt Side sense een gemakkelijke en nieuwe manier van het bedienen van je smartphone met één hand.

Advanced Motion Eye camera

Op de XZ3 vinden we ook weer een Advanced Motion Eye camera. Nieuw is de smartlaunch, deze functie start direct de camera op wanneer je je telefoon oppakt en in een horizontale houding houdt. Verder kan je rekenen op reeds bekende functies, zoals Superior Auto, Predictive Capture, Predictive Autofocus en Smile shutter. Verder blijft het met de XZ3 mogelijk om 4K HDR video's te schieten. Ter aanvulling van de 19MP main camera beschikt de Xperia XZ3 over een state-of-the-art 13MP front camera die het mogelijk maakt om schitterende selfies te maken. De toevoeging van de Bokeh-functie aan de front-camera zorgt ervoor dat je nooit eerder zulke creatieve selfies kon vastleggen.

Besturingssysteem Sony Xperia XZ3

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Sony Xperia XZ3

De goedkoopste Sony Xperia XZ3 kost op dit moment (los) € 799,00. De Sony Xperia XZ3 is verkrijgbaar met abonnement. Kijk in het Sony Xperia XZ3 abonnementennoverzicht voor actuele abonnementaanbiedingen. Er is geen beoordeling van de Sony Xperia XZ3 beschikbaar.

Specificaties Sony Xperia XZ3

Algemeen
ProductSony Xperia XZ3
Aankondiging2018
Verkoopstart0000
Design
Kleuren

Gewicht193 gram
Afmetingen158,0 x 73,0 x 9,9 mm
IP codering, IP65
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.300 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8.1
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 845
Kloksnelheid127 core (max 8 MHz)
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD
Scherm
Scherm6,0" (537 ppi)
Resolutie1.440 x 2.880px
SchermsoortOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera19,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera13,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C