Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 8
Opslag MB
Scherm6,0" (402 ppi)
Camera23,0 megapixel
Foto Sony Xperia XA2 Plus 1 Foto Sony Xperia XA2 Plus 2 Foto Sony Xperia XA2 Plus 3 Foto Sony Xperia XA2 Plus 4 Foto Sony Xperia XA2 Plus 5 Foto Sony Xperia XA2 Plus 6 Foto Sony Xperia XA2 Plus 7 Foto Sony Xperia XA2 Plus 8 Foto Sony Xperia XA2 Plus 9 Foto Sony Xperia XA2 Plus 10 Foto Sony Xperia XA2 Plus 11 Foto Sony Xperia XA2 Plus 12

Inleiding

De Xperia XA2 Plus is de opvolger van de Xperia XA1 Plus en de grotere broer van de Xperia XA2. Sony kondigde de XA2 Plus in de zomer 2018 aan in Nederland. De Xperia XA2 Plus heeft een strak, elegant 18:9 ontwerp, met metallic afwerking. Het stevige 6-inch Full HD+ scherm is helder en scherp. Dankzij Corning Gorilla Glass 5 gaat de Xperia XA2 Plus is het toestel optimaal beschermd tegen ongewenste valpartijen. Handig is de mini-weergavemodus, waarmee je schakelt tussen kleinere en grotere schermoppervlaktes, zodat dit toestel handig met één hand te bedienen is. Het toestel ontgrendel je eenvoudig door de in het gladde metalen achterpaneel geïntegreerde one-touch vingerafdruksensor.

Hi-Res audio voor perfect geluid

De Xperia XA2 Plus is de eerste super mid-range smartphone met Sony’s High-Resolution Audio technologie, waarmee je geniet van muziek in de meest pure vorm met geluid zoals de artiest dat bedoeld heeft. De Digital Sound Enhancement Engine van Sony verbetert automatisch je MP3's en gecomprimeerde geluidsbestanden naar geluidskwaliteit van hogere resolutie. Hiermee worden nummers nieuw leven ingeblazen door subtiele elementen van de originele opnames te herstellen en het geluid van de live uitvoering te simuleren. Aan kwalitatief streamen via bluetooth is ook gedacht. Door Sony's LDACTM-functie wordt de kwaliteit van je bluetooth verbinding verhoogd tot bijna hoge-resolutie audiokwaliteit benadert.

Camera Xperia XA2 Plus

De Xperia XA2 Plus heeft een 23 megapixel camera met een grote Sony Exmor RSTM beeldsensor, met ISO 12.800 voor fotografie bij weinig licht. 4K movie recording is standaard. Met de mogelijkheid tot 120fps slow motion video voeg je bovendien extra actie en beweging toe aan al je video’s. De 8-megapixel supergroothoekcamera aan de voorkant is speciaal ontworpen met het oog op selfies - om zowel meer vrienden als van de omgeving vast te leggen. De "Portrait selfie"-modus bevat nieuwe Bokeh en Beauty functies, dus je kunt ook realtime de focus op kunstzinnige wijze aanpassen voor een creatief scherptediepte effect.

Besturingssysteem Sony Xperia XA2 Plus

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Sony Xperia XA2 Plus

Van de Sony Xperia XA2 Plus staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony Xperia XA2 Plus is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het Sony Xperia XA2 Plus testoverzicht de test

Specificaties Sony Xperia XA2 Plus

Algemeen
ProductSony Xperia XA2 Plus
Aankondiging2018
Verkoopstart2018
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen157,0 x 75,0 x 9,6 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.580 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 630
Kloksnelheid8 core (max 2,2 GHz)
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag32 GB + microSD
Scherm
Scherm6,0" (402 ppi)
Resolutie1.080 x 2.160px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera23,0 megapixel
Aantal camera'sNee
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C