Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 7.1
Opslag MB
Scherm5,0" (294 ppi)
Camera23,0 megapixel
Foto Sony Xperia XA1 1 Foto Sony Xperia XA1 2 Foto Sony Xperia XA1 3 Foto Sony Xperia XA1 4

Inleiding

De Sony Xperia XA1 is op het MWC 2017 in Barcelona geďntroduceerd samen met de grotere Xperia XA1 Ultra. De nieuwe Xperia XA1 en XA1 Ultra van Sony brengen superieure camerakwaliteit naar het mid-range portfolio Beide toestellen zijn uitgerust met een 23 megapixel camera en een grote 1/2.3” ExmorRS for mobile sensor. Je gaat binnen 0,6 seconde van het openen van de camera-app over tot fotograferen met de snelle, nauwkeurige Hybrid Autofocus, waardoor je zelfs de spontaanste momenten altijd scherp vastlegt. De 8 megapixel frontcamera van de Xperia XA1 heeft een 23 mm groothoeklens. Met de XA1 kun je dankzij de 'Hand Shutter' camerafunctie met één handgebaar gemakkelijk de perfecte selfie maken. Het randloze design dat in 2016 werd geďntroduceerd op de originele Xperia XA is verder verfijnd om de illusie te wekken van een naadloos, nooit-eindigend oppervlak waarvan de rondingen precies goed in je hand liggen. Qnovo Adpative Charging ten slotte volgt de gezondheid van de batterij en past de laadsterkte aan om schade te voorkomen en om de levensduur van de batterij te verlengen, terwijl de Stamina-modus ervoor zorgt dat je batterij langer meegaat op het moment dat het ertoe doet. Dit wordt mogelijk gemaakt door sommige functies die je niet gebruikt uit te schakelen. Sony’s Smart Cleaner beheert op intelligente wijze de prestaties en het geheugen van je toestel door de cache te legen en ongebruikte apps automatisch te verwijderen. De Sony Xperia XA1 is begin 2018 opgevolgd door de Xperia XA2.

Besturingssysteem Sony Xperia XA1

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android N (of Android 7.0 Nougat) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. In Android Nougat (Android 7.0) kan je makkelijker meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Nougat. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android Nougat is ook het update-proces geoptimaliseerd. Android Nougat downloadt en installeert beveiligingsupdates in de achtergrond. Je hoeft daardoor niet meer je telefoon op te starten en het lange updateproces uit te zitten. Ook met Virtual Reality heeft Google rekening gehouden. Android Nougat is beter geschikt voor Virtual Reality dankzij de nieuwe VR Mode. Met Android Instant Apps kan je verder een app gebruiken zonder hem eerst te installeren.

Prijzen en beoordelingen Sony Xperia XA1

Van de Sony Xperia XA1 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Sony Xperia XA1 beschikbaar.

Specificaties Sony Xperia XA1

Algemeen
ProductSony Xperia XA1
Aankondiging2017
Verkoopstart2017
Design
Kleuren

Gewicht143 gram
Afmetingen145,0 x 67,0 x 8,0 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen2.300 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 7.1
CPU/Geheugen
ProcessorMediatek Helio P20
Kloksnelheid8 core (max 2,3 GHz)
RAM3 GB
Uitbreidbaar
Opslag32 GB + microSD
Scherm
Scherm5,0" (294 ppi)
Resolutie720 x 1.280px
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
Camera23,0 megapixel
Aantal camera'sNee
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C