Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.3
Opslag MB
Scherm3,5" (165 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Sony Xperia Go 1 Foto Sony Xperia Go 2 Foto Sony Xperia Go 3

Inleiding

De Sony Xperia Go is een robuuste smartphone met Android 2.3 Gingerbread (een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich volgt) en een helder 3,5-inch Reality Display dat gebruik maakt van Sony's Mobile BRAVIA Engine. De Xperia Go heeft een IP67-certificaat en dat betekent dat het toestel stof- en waterbestendig is. Het beeldscherm is van krasbestendig mineraalglas en is te bedienen met natte vingers (door Sony 'wet finger tracking' genoemd). Met de 5-megapixel camera met fast-capture is het mogelijk om in iets meer dan één seconde om te schakelen van de slaapstand naar fotograferen. De camera beschikt ook over een LED-flitser, een Sweep Panorama-functie en een 720p HD-videorecorder. Qua connectiviteit kan je rekenen op DLNA, Bluetooth 2.1, 3G/HSDPA, WiFi & WiFi-hotspotfunctionaliteit en Microsoft Exchange ActiveSync-support. Het 8GB geheugen is uitbreidbaar middels microSD. Daarnaast krijg je tijdelijk 50GB gratis cloudopslag tot je beschikking. Apps voor onder meer Facebook, Twitter/Timescape, YouTube, Skype, Google Talk, Music Unlimited, de Google Play Store (Android Market) en OfficeSuite Pro zijn voorgeinstalleerd. De Sony Xperia Go komt in het zwart, wit of geel.

Apparaat & afmetingen

De Sony Xperia Go is een robuuste smartphone met een gewicht van 110 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,1 x 6,0 x 1,0 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 330 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 460 uur. De Sony Xperia Go is verkrijgbaar in de kleuren geel, wit en zwart.

Bel- & datafuncties

De Sony Xperia Go ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Xperia Go kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Sony Xperia Go kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Sony Xperia Go heeft 8 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Xperia Go heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Sony Xperia Go bedien je middels een touchscreen. De Sony Xperia Go heeft een ingebouwde camera met een 5,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Sony Xperia Go is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 320 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Sony Xperia Go draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Sony Xperia Go

Van de Sony Xperia Go staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony Xperia Go is door 7bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,9. Lees in het Sony Xperia Go testoverzicht de testen

Specificaties Sony Xperia Go

Algemeen
ProductSony Xperia Go
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht110 gram
Afmetingen111,0 x 60,0 x 10,0 mm
IP codering, IP67
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen1.305 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.3
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A9
Kloksnelheid2 core (max 1 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm3,5" (165 ppi)
Resolutie480 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB