Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie14,2 megapixel
Zoom3x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Sony NEX-3 1 Foto Sony NEX-3 2 Foto Sony NEX-3 3

Inleiding

De Sony NEX-3 is een ultracompacte systeemcamera die dankzij verwisselbare lenzen de mogelijkheden biedt van een spiegelreflexcamera. Met de NEX-3 kan je films in HD-kwaliteit (720p) opnemen en dankzij de extra grote CMOS-sensor zijn de kleinste details helder vast te leggen. Leuk is de Sweep Panorama-functie. Hiermee druk je op de sluiterknop en sleep je de camera heen en weer, om een panorama-shot te maken. De camera voegt automatisch een snelle reeks frames samen om een enorme beeldhoek vast te leggen. Met het bedieningswieltje is eenvoudig de scherptediepte naar wens in te stellen. Het antistofsysteem helpt je sensor beschermen tegen stof bij het wisselen van de lens. Accessoires die voor de Sony NEX-3 beschikbaar zijn betreffen onder meer een standaard 18-55mm lens, een 16mm pancake-lens, een optische zoeker en een stereomicrofoon. Naast de NEX-3 is ook de Sony NEX-5 beschikbaar, waarmee video's in Full-HD kwaliteit (1920 x 1080i) zijn op te nemen. De NEX-3 is in juni 2011 opgevolgd door de Sony NEX-C3. á Let op: dit model heeft niet standaard een 3-voudige optische zoom; de zoom is afhankelijk van het aan de camera bevestigde objectief.

Apparaat & afmetingen

De Sony NEX-3 is een systeemcamera met een gewicht van 287 gram. De afmetingen van de camera zijn 11,7 x 6,3 x 3,3 centimeter. De Sony NEX-3 is verkrijgbaar in de kleuren rood, zilver en zwart.

Resolutie en lens

De NEX-3 is uitgerust met een 14,2 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 18 - 55 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de groothoeklens kan je landschappen, vergezichten en andere grote composities fotograferen. De 3,0-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDC, SDXC en Memory Stick Pro geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Sony heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de NEX-3 snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 920.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Sony NEX-3

Van de Sony NEX-3 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Sony NEX-3 beschikbaar.

Specificaties Sony NEX-3

Algemeen
ProductSony NEX-3
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht287 gram
Afmetingen117,0 x 63,0 x 33,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie14,2 megapixel
Zoomrange18 - 55 mm
Zoom3x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1280x720@20fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDC, SDXC, Memory Stick Pro
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0