Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie16,2 megapixel
Zoom16x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Sony HX9V 1 Foto Sony HX9V 2 Foto Sony HX9V 3 Foto Sony HX9V 4

Inleiding

De Sony HX9V is een compacte superzoom-camera met een 16,2-megapixel sensor, een 24mm groothoeklens, een krachtige 16-voudige optische zoomlens en een ingebouwde pop-up flitser. De "superior AUTO mode" herkent veel verschillende omstandigheden en kiest in elke situatie automatisch de juiste instellingen voor je. De Sony HX9V heeft een geavanceerde HDR (High Dynamic Range) modus, die de hoogtepunten, midden-tonen en schauwen van drie verschillende afbeeldingen combineert tot één zeer fraaie foto. Met de Background Defocus modus is de achtergrond bij het gefotografeerde subject te vervagen, waardoor het subject beter naar voren komt. Met de ingebouwde GPS/kompas-functie zijn je foto's te geotaggen, zodat je altijd weet waar ze hebt genomen. Met de Sony HX9V zijn verder 3D-opnames en panorama's maken; deze functies zijn tevens te combineren om 3D-panorama's te creeren. Daarnaast kan je video's in Full HD-kwaliteit (1920 x 1080p) opnemen. Via HDMI koppel je de camera eenvoudig aan een HD-televisie. De Sony HX9V heeft tot slot een 3-inch display en ondersteunt SD/SDHC-, SDXC- en Memory Stick Micro-geheugenkaarten. De HX9V komt in het zwart of goud. Naast de HX9V is ook de Sony HX7V (met 10-voudige zoom) verkrijgbaar.

Apparaat & afmetingen

De Sony HX9V is een compacte superzoom-camera met een gewicht van 245 gram. De afmetingen van de camera zijn 10,50 x 5,90 x 3,40 centimeter. De Sony HX9V is verkrijgbaar in de kleuren zwart en goud.

Resolutie en lens

De HX9V is uitgerust met een 16,2 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 24 - 384 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Dankzij de 16,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC, SDXC en Memory Stick Micro geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Sony heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de HX9V snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 921.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Sony HX9V

Van de Sony HX9V staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony HX9V is door 7bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,5. Lees in het Sony HX9V testoverzicht de testen

Specificaties Sony HX9V

Algemeen
ProductSony Cyber-shot DSC-HX9V
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht245 gram
Afmetingen105,0 x 59,0 x 34,0 mm
SubtypeSuperzoom camera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,2 megapixel
Zoomrange24 - 384 mm
Zoom16x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 @ 24fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC, Memory Stick Micro
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0