Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:
Gearchiveerd
Resolutie16,2 megapixel
Zoom10x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Sony HX7V 1 Foto Sony HX7V 2 Foto Sony HX7V 3 Foto Sony HX7V 4

Inleiding

De Sony DSC-HX7V is een geavanceerde digitale compactcamera met een 3-inch display, een 25mm groothoeklens met een 10-voudige zoom en optische beeldstabilisatie. Bijzonder is de Sweep Panorma-functie. Hiermee kun je eenvoudigweg de camera van de ene kant naar de andere kant bewegen en vervolgens maakt de DSC-HX7V van de beelden ÚÚn mooie, panorama-foto. De camera vindt zelf de juiste instellingen afhankelijk van de omstandigheid met de iAUTO-functie. Daarnaast kan je met de DSC-HX7V 3D-opnames maken en video's in Full HD (1080p)-kwaliteit opnemen. Dankzij GPS en het ingebouwde kompas worden er automatisch geo-tags aan je foto's toegevoegd, zodat je altijd weet waar je ze hebt genomen. Verder is er een snelle continu-modus waarmee je 10 frames per seconde maakt. De Sony DSC-HX7V is beschikbaar in een rode, zilveren, zwarte, witte of blauwe uitvoering. Naast de HX7V is ook de Sony HX9V (met 16-voudige zoom) verkrijgbaar.

Apparaat & afmetingen

De Sony HX7V is een geavanceerde compactcamera met een gewicht van 208 gram. De afmetingen van de camera zijn 10,2 x 5,8 x 2,9 centimeter. De Sony HX7V is verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw, wit, zilver en rood.

Resolutie en lens

De HX7V is uitgerust met een 16,2 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 25 - 250 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 10,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC en Memory Stick geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Deze Sony heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de HX7V snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 921.600 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Sony HX7V

Van de Sony HX7V staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony HX7V is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,5. Lees in het Sony HX7V testoverzicht de testen

Specificaties Sony HX7V

Algemeen
ProductSony Cyber-shot DSC-HX7V
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht208 gram
Afmetingen102,0 x 58,0 x 29,0 mm
SubtypeSuperzoom camera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,2 megapixel
Zoomrange25 - 250 mm
Zoom10x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 @ 50fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, Memory Stick
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB