Interessant:

Sony Clie UX50 review


Grote foto
Gearchiveerd
Foto Sony Clie UX50 1

Inleiding

Met de UX50 weet Sony zichzelf weer te overtreffen. In deze PDA zijn een camera, een VGA-kleurenscherm, BlueTooth, WiFi een een QWERTY-toetsenbord naadloos geintegreerd.

Apparaat & afmetingen

De Sony Clie UX50 is een pda-organiser met een gewicht van 175 gram. De afmetingen van de organiser zijn 10,30 x 8,70 x 1,80 centimeter.

Processor, geheugen en connectivity

Het rekenkundige hart van deze Sony bestaat uit een Sony Handheld Engine processor met een kloksnelheid van 300 MHz. De Sony Clie UX50 heeft 104 MB intern geheugen. Er is in totaal 1 slot voor extern MemoryStick geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Deze Sony heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en IRDA (infrarood).

Multimedia

Met de Sony Clie UX50 kan je MP3 muziekbestanden afspelen. De kwaliteit van deze bestanden is vergelijkbaar met cd-kwaliteit. Ook een voicerecorder hoort tot de standaarduitrusting. De Sony Clie UX50 heeft een ingebouwde camera met een 0.30 megapixel resolutie.

Bediening en besturingssysteem

De Sony Clie UX50 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (65.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 320 pixels. De Sony Clie UX50 draait op PalmOS. Palm OS is een besturingssyteem ontwikkeld door PDA-fabrikant Palm en is vooral gericht op PDA organisers. Later is het doorontwikkeld voor smartphones. Na de overname van Palm door HP is de naam gewijzigd naar HP WebOS. Vanaf versie 3.0 van PalmOS wordt de populaire game Angry Birds ondersteund.

Prijzen en beoordelingen Sony Clie UX50

Van de Sony Clie UX50 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Sony Clie UX50 beschikbaar.

Specificaties Sony Clie UX50

Algemeen
ProductSony Clie UX50
Aankondiging2003
Verkoopstart2003
Design
Kleuren

Gewicht175 gram
Afmetingen103,0 x 87,0 x 18,0 mm