Interessant:

Sony Clie TH55 review


Grote foto
Gearchiveerd
Foto Sony Clie TH55 1 Foto Sony Clie TH55 2

Inleiding

De Clie reeks van Sony is ongekend populair. De TH55 is de nieuwste Clie telg. Qua specs valt deze organiser niet teleur. Zo biedt deze Clie een ingebouwde camera, groot VGA scherm, BlueTooth en WiFi!

Apparaat & afmetingen

De Sony Clie TH55 is een pda-organiser met een gewicht van 185 gram. De afmetingen van de organiser zijn 12,20 x 7,40 x 1,60 centimeter.

Processor, geheugen en connectivity

Het rekenkundige hart van deze Sony bestaat uit een Sony Handheld Engine processor met een kloksnelheid van 123 MHz. De Sony Clie TH55 heeft 64 MB intern geheugen. Er is in totaal 1 slot voor extern MemoryStick geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Deze Sony heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en IRDA (infrarood).

Multimedia

Met de Sony Clie TH55 kan je MP3 muziekbestanden afspelen. De kwaliteit van deze bestanden is vergelijkbaar met cd-kwaliteit. Een voicerecorder ontbreekt. De Sony Clie TH55 heeft een ingebouwde camera met een 0.30 megapixel resolutie.

Bediening en besturingssysteem

De Sony Clie TH55 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (65.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 480 pixels. De Sony Clie TH55 draait op PalmOS. Palm OS is een besturingssyteem ontwikkeld door PDA-fabrikant Palm en is vooral gericht op PDA organisers. Later is het doorontwikkeld voor smartphones. Na de overname van Palm door HP is de naam gewijzigd naar HP WebOS. Vanaf versie 3.0 van PalmOS wordt de populaire game Angry Birds ondersteund.

Prijzen en beoordelingen Sony Clie TH55

Van de Sony Clie TH55 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Sony Clie TH55 beschikbaar.

Specificaties Sony Clie TH55

Algemeen
ProductSony Clie TH55
Aankondiging2004
Verkoopstart2004
Design
Kleuren

Gewicht185 gram
Afmetingen122,0 x 74,0 x 16,0 mm