Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSToesteleigen
Opslag MB
SchermOnbekend
Camera1,3 megapixel
Foto Siemens CX75 1 Foto Siemens CX75 2 Foto Siemens CX75 3

Inleiding

De CX75 is de eerste telefoon ooit met standaard ingebouwde moblog software. Met deze software kan je heel eenvoudig zelf je eigen weblog (met foto's) bijhouden. Maak een foto, start de speciale software op de telefoon en publiceer je foto op het internet.

Apparaat & afmetingen

De Siemens CX75 is een smartphone met een gewicht van 98 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 11,00 x 4,80 x 1,90 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 300 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 250 uur.

Bel- & datafuncties

De Siemens CX75 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de CX75 kan je relatief snel mobiel internetten dankzij de EDGE ondersteuning. EDGE wordt op dit moment in Nederland echter niet meer ondersteund. Daardoor ben je aangewezen op het veel tragere GPRS. In het buitenland is EDGE nog wel populair. Met de Siemens CX75 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Siemens CX75 heeft 14 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MMC geheugen beschikbaar. Om de Siemens CX75 met je PC te verbinden heb je een speciale Siemens datakabel nodig. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en IRDA (infrarood).

Multimedia

Met de Siemens CX75 kan je MP3, AAC en AAC+ muziekbestanden afspelen. De kwaliteit van deze bestanden is vergelijkbaar met cd-kwaliteit. De CX75 is voorzien van een voicerecorder. Een ingebouwde FM radio ontbreekt echter. De Siemens CX75 heeft een ingebouwde camera met een 1.30 megapixel resolutie.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf. De Siemens CX75 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (262.144 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŰn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 132 x 176 pixels.

Prijzen en beoordelingen Siemens CX75

Van de Siemens CX75 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Siemens CX75 beschikbaar.

Specificaties Siemens CX75

Algemeen
ProductSiemens CX75
Aankondiging2005
Verkoopstart2005
Design
Kleuren

Gewicht98 gram
Afmetingen110,0 x 48,0 x 19,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSToesteleigen
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag14 MB + microSD
Scherm
SchermOnbekend
Resolutie132 x 176px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera1,3 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidEDGE
DualSIM
VerbindingNee