Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSSymbian S60
Opslag MB
SchermOnbekend
Camera0,3 megapixel
Foto Sendo X 1 Foto Sendo X 2 Foto Sendo X 3 Foto Sendo X 4

Inleiding

Lang verwacht en toch eindelijk gekomen. De Sendo X is de eerste Smartphone van het Engelse Sendo en heeft alles in zich om een absolute topper te worden. Qua specs is dit de meest uitgebreide telefoon allertijden. Werkelijk alles zit erop of eraan.

Apparaat & afmetingen

De Sendo X is een telefoon met een gewicht van 120 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 11,10 x 4,90 x 2,30 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 420 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 170 uur.

Bel- & datafuncties

De Sendo X ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de X kan je mobiel internetten dankzij de GPRS ondersteuning. De snelheid is vergelijkbaar met internet over de vaste telefoon. Met de Sendo X kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Sendo X heeft 64 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De X heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en IRDA (infrarood).

Multimedia

Met de Sendo X kan je MP3 muziekbestanden afspelen. De kwaliteit van deze bestanden is vergelijkbaar met cd-kwaliteit. De X is voorzien van een voicerecorder. Een ingebouwde FM radio ontbreekt echter. De Sendo X heeft een ingebouwde camera met een 0.30 megapixel resolutie.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf. De Sendo X is uitgerust met een TFT kleurenscherm (65.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 176 x 220 pixels. De Sendo X draait op Symbian S60. Symbian is een mobiel besturingssysteem dat is ontwikkeld door Nokia. Symbian S60, en dan voornamelijk editie 3.0 en 5.0, is een van de meest toegepaste mobiele besturingssysteem op Nokia-smartphones. De meeste Symbian S60 3.0 of 5.0-telefoons ondersteunen WhatsApp en Angry Birds; beide apps vind je in Nokia's Ovi Market.

Prijzen en beoordelingen Sendo X

Van de Sendo X staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Sendo X beschikbaar.

Specificaties Sendo X

Algemeen
ProductSendo X
Aankondiging2004
Verkoopstart2004
Design
Kleuren

Gewicht120 gram
Afmetingen111,0 x 49,0 x 23,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSSymbian S60
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 120 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag64 MB + microSD
Scherm
SchermOnbekend
Resolutie176 x 220px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera0,3 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidGPRS
DualSIM
VerbindingUSB