Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie14,6 megapixel
Zoom3x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Samsung NX5 1 Foto Samsung NX5 2

Inleiding

De Samsung NX5 is het kleine broertje van de Samsung NX10. Net als de NX10 is de NX5 een zogenaamde systeemcamera. Dat wil zeggen dat de camera is te voorzien van verwisselbare objectieven, zodat je zelf kan bepalen wat de reikwijdte van de groothoek en de optische zoom is. Hiervoor kies je immers de door jou gewenste lens uit (de objectieven zijn los verkrijgbaar). Naast verwisselbare lenzen zijn er voor de NX5 ook verschillende flitsers te koop. De Samsung NX5 is voorzien van een krachtige autofocus, pop-up flitser, en elektronische precisiezoeker. Met deze systeemcamera kan je video in HD (720p) opnemen, welke via HDMI direct op een HD-televisie is af te spelen. De NX5 heeft verder een 14,6-megapixel sensor en een 3-inch display. De Samsung NX5 is leverbaar in een zwarte of in een titanium uitvoering. Als derde model in de NX-serie is de Samsung NX100 geintroduceerd.

Let op: dit model heeft niet standaard een 3-voudige optische zoom; de zoom is afhankelijk van het aan de camera bevestigde objectief.

Apparaat & afmetingen

De Samsung NX5 is een systeemcamera met een gewicht van 345 gram. De afmetingen van de camera zijn 12,30 x 8,70 x 4,00 centimeter. De gebruikstijd van de hangt af van de mate van gebruik. De Samsung NX5 is verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver.

Resolutie en lens

De NX5 is uitgerust met een 14.60 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Dankzij de groothoeklens kan je landschappen, vergezichten en andere grote composities fotograferen. De 3.0-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Samsung heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de NX5 snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 0 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen. Naast het scherm heb je ook de beschikking over een optische viewfinder, voor situaties waar het scherm niet of niet goed zichtbaar is.

Prijzen en beoordelingen Samsung NX5

Van de Samsung NX5 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung NX5 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Samsung NX5 testoverzicht de test

Specificaties Samsung NX5

Algemeen
ProductSamsung NX5
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht345 gram
Afmetingen123,0 x 87,0 x 40,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie14,6 megapixel
ZoomrangeNee
Zoom3x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1280x720@HD
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0