Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.4
Opslag MB
Scherm3,5" (165 ppi)
Camera3,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Young 2 1 Foto Samsung Galaxy Young 2 2 Foto Samsung Galaxy Young 2 3 Foto Samsung Galaxy Young 2 4

Inleiding

De Samsung Galaxy Young 2 (SM-G130 DUOS) is een stijlvolle en compacte smartphone voor een ieder die op zoek is naar een budgetvriendelijke, gebruiksvriendelijke telefoon met degelijke basis-smartphonefunctionaliteiten. Het toestel is voorzien van een 1GHz single-core processor, 4GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), een 1.300 mAh batterij en een 3,5-inch HVGA-display (320 x 480 pixels). De Galaxy Young 2 maakt gebruik van Android 4.4 KitKat in combinatie met Samsungs TouchWiz Essence-interface. De messenger-apps ChatON en Google Talk zijn voorgeinstalleerd en het toestel ondersteunt HSDPA+, WiFi, Bluetooth 4.0 en aGPS. Tevens zijn acht van de nieuwste games van Gameloft voorgeinstalleerd en kan je rekenen op support van HD Voice en FM-radio. Met de 3-megapixel camera aan de achterzijde zijn video's in VGA-kwaliteit op te nemen. Tot slot ondersteunt deze opvolger van de Galaxy Young dual-sim, zodat je twee simkaarten tegelijkertijd kan gebruiken.

Specificaties

De Samsung Galaxy Young 2 is voorzien van een 1 GHz ARM Cortex-A7 single-core processor met 512 MB RAM. De Samsung Galaxy Young 2 heeft 4 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 1.300 mAh. Met de Galaxy Young 2 kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Het toestel ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 3-megapixel camera. De camera op de Samsung Galaxy Young 2 heeft geen flitser. De Samsung Galaxy Young 2 is uitgerust met een TFT-scherm met een resolutie van 480 x 320 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Tot slot biedt de Galaxy Young 2 dual-sim functionaliteit (twee simkaarten tegelijk te gebruiken) en een FM tuner (voor overal en altijd gratis radio). De Galaxy Young 2 is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy Young 2 draait op Android 4.4. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.4 KitKat is, net als alle versies vanaf 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw voor versie 4.4 zijn onder meer snellere prestaties en een betere accuduur. Daarnaast is er een nieuwe full-screen immersive mode waarin elke pixel op het scherm wordt weergegeven (en alle interface-elementen worden verborgen). Verder is in deze versie Google Cloud Print (waarmee je via WiFi draadloos kan printen met daarvoor geschikte apps) geintegreerd. Google Hangouts+ is vanaf Android 4.4 de centrale plaats voor communicatie: naast chat- en videogesprekken voeren kan je vanuit Hangouts nu ook SMS- en MMS-berichten versturen. Handig is verder een geintegreerde screen recorder, waarmee je een MP4-video kan maken van activiteiten op het scherm. Voor Android 4.4 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Young 2

Van de Samsung Galaxy Young 2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Young 2 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 4,0. Lees in het Samsung Galaxy Young 2 testoverzicht de test

Specificaties Samsung Galaxy Young 2

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Young 2
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht108 gram
Afmetingen109,8 x 59,9 x 11,8 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen1.300 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.4
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A7
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAM512 MB
Uitbreidbaar
Opslag4 GB + microSD
Scherm
Scherm3,5" (165 ppi)
Resolutie480 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingNee