Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.1
Opslag MB
Scherm4,3" (217 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy S2 Plus 1 Foto Samsung Galaxy S2 Plus 2 Foto Samsung Galaxy S2 Plus 3 Foto Samsung Galaxy S2 Plus 4 Foto Samsung Galaxy S2 Plus 5 Foto Samsung Galaxy S2 Plus 6 Foto Samsung Galaxy S2 Plus 7 Foto Samsung Galaxy S2 Plus 8

Inleiding

De Samsung Galaxy S2 Plus (i9105, SII Plus) is een verbeterde versie van de originele en zeer populaire Galaxy S2 (i9100). Qua hardware zijn de modellen vrijwel identiek: ook de S2 Plus is voorzien van een 4,3-inch Super AMOLED Plus-display, de TouchWiz-interface, een dual-core processor, een 8-megapixel camera met een 1080p Full HD-videorecorder, een 2-megapixel frontcamera, aGPS, WiFi, WiFi-Direct, Bluetooth 3.0, Samsung AllShare Play (DLNA) en 3G/HSDPA. NFC is optioneel. Het geheugen van de S2 Plus is met 8GB echter minder dan het 16GB geheugen van de originele S2 (nog wel altijd uitbreidbaar middels microSD). De voornaamste verschillen tussen de originele S2 en de S2 Plus betreffen echter de software. De Galaxy S2 Plus wordt standaard geleverd met Android 4.1 Jelly Bean, waar het origineel in eerste instantie was voorzien van Android 2.3 (inmiddels zijn er wel updates naar 4.0 en 4.1 voor verkrijgbaar). Daarnaast heeft Samsung op de Galaxy S2 Plus software-functionaliteiten van de Galaxy S3 toegevoegd. Hieronder zijn een zero-lag shutter camera (fotograferen met minieme sluitertijd), 'Direct Call' (een nummer direct bellen door het toestel naar je oor te bewegen), 'Smart Alert' (toont gemiste oproepen en berichten zodra je de telefoon weer opppakt), 'S Voice' (om de telefoon met je stem te bedienen), 'Smart Stay' (toestel herkent of je aan het lezen bent en houdt het scherm actief) en 'AllShare Play' (eenvoudig content delen met andere Samsung-apparaten). De Samsung Galaxy S2 Plus is uitgevoerd in het zwart of wit.

Verder lezen...

- Samsung Galaxy S2 Plus vs. Galaxy S2 vs. Galaxy S3: verschil

Specificaties

De Samsung Galaxy S2 Plus is voorzien van een 1,2 GHz ARM Cortex-A9 dual-core processor met 1 GB RAM. De Samsung Galaxy S2 Plus heeft 8 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 1.650 mAh. Met de Galaxy S2 Plus kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Het toestel ondersteunt Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 8-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 2,0 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Samsung Galaxy S2 Plus is uitgerust met een Super AMOLED Plus-scherm met een resolutie van 480 x 800 pixels. Super AMOLED Plus is een doorontwikkeling van Super AMOLED. Een Super AMOLED Plus scherm is nog energiezuiniger en nog helderder dan een Super AMOLED scherm. Super AMOLED Plus schermen zijn bovendien goed zichtbaar in de zon. Tot slot biedt de Galaxy S2 Plus ook een FM tuner (voor overal en altijd gratis radio). De Galaxy S2 Plus is verkrijgbaar in de kleuren blauw en wit.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy S2 Plus draait op Android 4.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy S2 Plus

Van de Samsung Galaxy S2 Plus staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy S2 Plus is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Samsung Galaxy S2 Plus testoverzicht de test

Specificaties Samsung Galaxy S2 Plus

Algemeen
ProductSamsung Galaxy S2 Plus
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht121 gram
Afmetingen125,0 x 66,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen1.650 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.1
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A9
Kloksnelheid2 core (max 1,2 GHz)
RAM1 GB
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm4,3" (217 ppi)
Resolutie480 x 800px
SchermsoortSuper AMOLED Plus
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera2,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB