Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.3
Opslag MB
Scherm4,0" (233 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy S Advance 1 Foto Samsung Galaxy S Advance 2

Inleiding

De Samsung Galaxy S Advance (i9070) is de tweede verbeterde uitvoering van de Samsung Galaxy S (i9000), nadat eerder al de Samsung Galaxy S Plus (i9001) het levenslicht zag. De Galaxy S Advance heeft een dunner en lichter design dan het origineel en is voorzien van een 4-inch Super AMOLED-touchdisplay, een dual-core 1GHz-processor, een 5-megapixel camera met LED-flitser en een 720p HD-videorecorder en een 1500mAh batterij. Het geheugen bedraagt 8GB of 16GB (uitbreidbaar middels microSD) en videochatten is mogelijk middels WiFi, 3G/HSDPA en de 1,3-megapixel frontcamera. Als schil om het Android-besturingssysteem heen vind je de TouchWiz-interface met onder meer Samsungs ChatON-applicatie en de Music Hub en Game Hub voor snel toegang tot je multimedia. Ook alle bekende Google-apps (Gmail, YouTube, Google Maps en Google Calender-synchronisatie) zijn voorgeinstalleerd. Tevens wordt Polaris Office meegeleverd, waarmee je meteen Office-bestanden kan bekijken en/of bewerken. Ten slotte ondersteunt de Galaxy S Advance Bluetooth 3.0, aGPS en Find My Mobile. Met de laatstgenoemde functionaliteit kan je vanaf je PC data versleutelen en de smartphone via internet opsporen, mocht je hem kwijtraken.

Verder lezen...

Verschil Samsung Galaxy S Advance - Galaxy S (S1 en S2) (specs)

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy S Advance is een Android 2.3.6-smartphone met een gewicht van 120 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 12,3 x 6,3 x 1,0 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 432 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 555 uur. De Samsung Galaxy S Advance is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De Samsung Galaxy S Advance ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Galaxy S Advance kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Samsung Galaxy S Advance kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Galaxy S Advance heeft 8 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Galaxy S Advance heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Samsung Galaxy S Advance bedien je middels een touchscreen. De Samsung Galaxy S Advance heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 5,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 1,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Samsung Galaxy S Advance is uitgerust met een Super AMOLED kleurenscherm (16.777.216 kleuren). Super AMOLED borduurt voort op AMOLED en zorgt voor een zeer helder scherm met een lage energieconsumptie. Groot voordeel ten opzichte van reguliere AMOLED displays is de goede zichtbaarheid van het scherm in de zon. Dit scherm heeft een resolutie van 800 x 480 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy S Advance draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy S Advance

Van de Samsung Galaxy S Advance staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy S Advance is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,7. Lees in het Samsung Galaxy S Advance testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy S Advance

Algemeen
ProductSamsung Galaxy S Advance
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht120 gram
Afmetingen123,0 x 63,0 x 10,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen1.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.3
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid2 core (max 1 GHz)
RAM768 MB
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm4,0" (233 ppi)
Resolutie800 x 480px
SchermsoortSuper AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera1,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB