Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.0
Opslag MB
Scherm2,8" (143 ppi)
Camera2,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Pocket Plus 1 Foto Samsung Galaxy Pocket Plus 2

Inleiding

De Samsung Galaxy Pocket Plus (S5301) is een budget-smartphone die vrijwel gelijk is aan de originele Galaxy Pocket (S5300). Ook dit Plus-model is voorzien van een 2,8-inch touchscreen, Android 2.3 Gingerbread, de TouchWiz-interface, WiFi, Bluetooth 3.0, 3G/HSDPA, FM-radio en een 2-megapixel camera. Tevens vind je nog alle bekende Google-apps voorgeinstalleerd (YouTube, Google Maps, Gmail). Ten opzichte van de originele Galaxy Pocket zijn het geheugen (4GB in plaats van 3GB, nog altijd uitbreidbaar middels microSD) en de processor (850MHz in plaats van 832MHz) iets verbeterd.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy Pocket Plus is een budget-Android-smartphone met een gewicht van 96 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 10,4 x 5,8 x 1,2 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 360 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 120 uur. De Samsung Galaxy Pocket Plus is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De Samsung Galaxy Pocket Plus ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Galaxy Pocket Plus kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Samsung Galaxy Pocket Plus kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Galaxy Pocket Plus heeft 4 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Samsung Galaxy Pocket Plus bedien je middels een touchscreen. De Samsung Galaxy Pocket Plus heeft een ingebouwde camera met een 2,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De Samsung Galaxy Pocket Plus is uitgerust met een TFT kleurenscherm. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy Pocket Plus draait op Android 4.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Pocket Plus

Van de Samsung Galaxy Pocket Plus staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Samsung Galaxy Pocket Plus beschikbaar.

Specificaties Samsung Galaxy Pocket Plus

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Pocket Plus
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht96 gram
Afmetingen104,0 x 58,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen800 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.0
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A9
Kloksnelheid0 core (max 850 MHz)
RAM512 MB
Uitbreidbaar
Opslag4 GB + microSD
Scherm
Scherm2,8" (143 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera2,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB