Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.0
Opslag MB
Scherm3,0" (133 ppi)
Camera3,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Music 1 Foto Samsung Galaxy Music 2 Foto Samsung Galaxy Music 3 Foto Samsung Galaxy Music 4 Foto Samsung Galaxy Music 5 Foto Samsung Galaxy Music 6

Inleiding

De Samsung Galaxy Music (S6010) is een compacte mid-range Android-muziektelefoon met een 3-inch display. Het toestel draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich en maakt gebruikt van de TouchWiz-interface. De Galaxy Music zorgt voor een optimale muziekervaring dankzij de support van FM-radio (met interne antenne; werkt daardoor ook zonder headset), de†Sound Alive & SRS-technologie (voor de beste audiokwaliteit), de stereo-luidsprekers aan de voorzijde en een aparte Music-toets voor snel toegang tot je muziek. Ook de connectiviteit is dik in orde met ondersteuning van WiFi, WiFi-Direct, 3G/HSDPA en Bluetooth 3.0. Daarnaast beschikt het toestel over een 3-megapixel camera (zonder flitser), GPS en 4GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD). Op de 3,5mm poort is elke standaard headset aan te sluiten. Bijzonder is de kleine 'pico-projector' aan de bovenzijde voor het weergeven van plaatjes in††WVGA-kwaliteit (800 x 480 pixels).†Apps voor Gmail, Google Search, Google Maps, Google Talk, Google+, de Google Play Store (Android Market) en ChatON (Samsungs messaging-app) zijn voorgeinstalleerd. Er is ook een dual-sim versie van de Galaxy Music onder de naam Galaxy Music DUOS (S6012).

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy Music is een Android-muziektelefoon met een gewicht van 107 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 11,0 x 5,9 x 1,3 centimeter. De Samsung Galaxy Music is verkrijgbaar in de kleuren blauw, geel en wit.

Bel- & datafuncties

De Samsung Galaxy Music ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Galaxy Music kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Samsung Galaxy Music kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Galaxy Music heeft 4 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Samsung Galaxy Music bedien je middels een touchscreen. De Samsung Galaxy Music heeft een ingebouwde camera met een 3,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De Samsung Galaxy Music is uitgerust met een TFT kleurenscherm. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy Music draait op Android 4.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Music

Van de Samsung Galaxy Music staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Samsung Galaxy Music beschikbaar.

Specificaties Samsung Galaxy Music

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Music
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht107 gram
Afmetingen110,0 x 59,0 x 13,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.300 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.0
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A9
Kloksnelheid1 core (max 850 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag4 GB + microSD
Scherm
Scherm3,0" (133 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB