Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Scherm3,2"
OSAndroid 2.1
Opslag8 GB
WiFi
Foto Samsung Galaxy G-50 1 Foto Samsung Galaxy G-50 2

Inleiding

De Samsung Galaxy Player 50 (YP-G50) is Samsungs concurrent voor de Apple iPod touch. Deze witte mediaspeler heeft een 3,2-inch multitouch TFT-touchscreen en beschikt over Bluetooth 3.0 en WiFi. De Galaxy G-50 draait op Android 2.1 met daar als schil omheen de TouchWiz 3.0-interface; toegang tot de Android Market is mogelijk. ThinkFree Office, waarmee je Office- en PDF-bestanden kan bekijken, is voorgeinstalleerd. De G-50 heeft een USB-aansluiting en ondersteunt AllShare (Samsungs DLNA-technologie). Met de 2-megapixel camera behoort fotograferen tot de mogelijkheden en ook FM-radio en een voicerecorder zijn aanwezig. De Samsung Galaxy G-50 komt met 8GB of 16GB geheugen, dat middels microSD uitbreidbaar is.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy G-50 is een 3,2-inch mediaspeler met een gewicht van 84 gram. De afmetingen van de speler zijn 10,6 x 5,4 x 1,1 centimeter. De Samsung Galaxy G-50 is enkel verkrijgbaar in de kleur wit.

Geheugen en connectivity

De Samsung Galaxy G-50 is verkrijgbaar in geheugenuitvoeringen van 8 GB en 16 GB. Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. De Galaxy G-50 ondersteunt verder nog WiFi, zodat je draadloos bestanden met je PC en anderen kan delen. Dankzij de ondersteuning van Bluetooth kan je ook eenvoudig muziek luisteren met een draadloze headset of draadloze speakers.

Multimedia

Met de Samsung Galaxy G-50 kan je zowel audio (MP3, WMA, OGG, FLAC, AAC en WAV) als video (AVI, MP4, 3GP, WMV en ASF) bestanden mobiel luisteren en bekijken. Met de ingebouwde fotoviewer kan je bovendien JPEG, GIF, BMP en PNG foto's bekijken. De foto's en video's zijn te bekijken op een 3,2\" scherm met een resolutie van 240 x 400 pixels. Deze Samsung is verder voorzien van een ingebouwde FM radio voor live radio onderweg. Daarnaast is het middels de ingebouwde voicerecorder mogelijk om geluiden op te nemen.

Besturingssysteem

De Samsung Galaxy G-50 draait op Android 2.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 2.1 Eclair verschilt niet veel van Android 2.0, al is de snelheid van de prestaties nog wat opgevoerd. Android 2.0/2.1 biedt verder een flinke update ten opzichte van voorgaande Android-edities. Deze versie is sneller, ondersteunt meer schermgroottes en -resoluties en heeft een verbeterd virtueel toetsenbord en. Vanaf deze editie kan je verder rekenen op ondersteuning van Bluetooth 2.1, HTML5 en Microsoft Exchange. Cameramobieltjes kunnen vanaf deze editie rekenen op digitale zoom. Voor Android 2.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy G-50

Van de Samsung Galaxy G-50 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy G-50 is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 3,0. Lees in het Samsung Galaxy G-50 testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy G-50

Algemeen
ProductSamsung Galaxy G-50
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht84 gram
Afmetingen106,0 x 54,0 x 11,0 mm
Scherm
Scherm3,2"
Resolutie240 x 400px
Geheugen
OSAndroid 2.1
Opslag8 GB + microSD
Uitbreidbaar
AudioformatenMP3, WMA, OGG, FLAC, AAC, WAV
VideoformatenAVI, MP4, 3GP, WMV, ASF
Camera
CameraNee
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
FMTunerNee
VerbindingNee