Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.3
Opslag MB
Scherm4,0" (200 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Beam 1 Foto Samsung Galaxy Beam 2 Foto Samsung Galaxy Beam 3 Foto Samsung Galaxy Beam 4

Inleiding

De Samsung Galaxy Beam (i8530) is de eerste projector smartphone van Samsung. Met de ingebouwde projector deel je snel en gemakkelijk content met familie en vrienden. De toevoeging van de projector gaat niet ten koste van de prestaties en het design. De Galaxy Beam is slechts 12,5 millimeter dik en is voorzien van een dual-core 1GHz processor. Als besturingssysteem is Android 2.3 gekozen. Het interne geheugen bedraagt 8GB en is gemakkelijk uit te breiden middels microSD. De Galaxy Beam projecteert beelden met een maximale breedte van 125 cm. Een speciale  projector-app op de smartphone maakt het makkelijk content te selecteren en in een paar stappen de gewenste beelden te beamen. De helderheid van de kleine projector is dik in orde met een lichtopbrengst van 15 lumen.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy Beam is een projector smartphone met een gewicht van 146 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 12,40 x 6,40 x 1,30 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 540 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 700 uur. De Samsung Galaxy Beam is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De Samsung Galaxy Beam ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Galaxy Beam kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de Samsung Galaxy Beam kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Galaxy Beam heeft 8 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Galaxy Beam heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Multimedia

Met de Samsung Galaxy Beam kan je zowel audio (MP3, WAV, eAAC+, AC3 en FLAC) als video (MP4, DivX, WMV, H.264 en H.263) bestanden mobiel luisteren en bekijken.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Samsung Galaxy Beam is uitgerust met een Super AMOLED kleurenscherm (16.777.216 kleuren). Super AMOLED borduurt voort op AMOLED en zorgt voor een zeer helder scherm met een lage energieconsumptie. Groot voordeel ten opzichte van reguliere AMOLED displays is de goede zichtbaarheid van het scherm in de zon. Dit scherm heeft een resolutie van 640 x 480 pixels. De Samsung Galaxy Beam draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Beam

Van de Samsung Galaxy Beam staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Beam is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het Samsung Galaxy Beam testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy Beam

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Beam
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht146 gram
Afmetingen124,0 x 64,0 x 13,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen2.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.3
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A9
Kloksnelheid2 core (max 1 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm4,0" (200 ppi)
Resolutie640 x 480px
SchermsoortSuper AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera1,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB