Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 8
Opslag MB
Scherm6,3" (392 ppi)
Camera24,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy A9 1 Foto Samsung Galaxy A9 2 Foto Samsung Galaxy A9 3 Foto Samsung Galaxy A9 4 Foto Samsung Galaxy A9 5 Foto Samsung Galaxy A9 6 Foto Samsung Galaxy A9 7 Foto Samsung Galaxy A9 8

Inleiding

De Samsung Galaxy A9 is het topmodel in de A-reeks van Samsung. De Galaxy A9 is in oktober 2018 geïntroduceerd en is de eerste telefoon met een viervoudige hoofdcamera. Het toestel is uitgerust met een 6,3-inch Full HD+ Super Amoled scherm met een resolutie van 1.080 x 2.220. Onder de motorkap vind je 6 GB RAM, 128 GB uitbreidbaar opslaggeheugen en een octacore processor met een kloksnelheid van 2,2 GHz. Naast de viervoudige hoofdcamera valt de enorme accu van 3800 mAh op. Met deze accu is elke dag opladen verleden tijd.

Vier camera's

Meest opvallende feature is de viervoudige hoofdcamera aan de achterzijde van het toestel. Elk van de vier lenzen heeft een eigen taak. De basis bestaat uit een 24-megapixel hoofdcamera met autofocus en een diafragma van F1,7. Daarnaast zijn er drie ondersteunende lenzen. De tweevoudige optische zoomlens van 10 megapixel (F2,4) zorgt ervoor dat je tot twee keer kan inzoomen zonder kwaliteitsverlies. De Ultra Wide Lens van 8 megapixel (F2,4) biedt je de mogelijkheid om panoramafoto's te maken. Met de Depth Lens van 5 megapixel (F2,2) voeg je het professioneel ogende bokeh effect toe. Ook de selfiecamera is niet kinderachtig met een 24-megapixel resolutie.

Besturingssysteem Samsung Galaxy A9

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy A9

Van de Samsung Galaxy A9 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy A9 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 4,0. Lees in het Samsung Galaxy A9 testoverzicht de test

Specificaties Samsung Galaxy A9

Algemeen
ProductSamsung Galaxy A9
Aankondiging2018
Verkoopstart2018
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen162,5 x 77,0 x 7,8 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.800 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid8 core (max 2,2 GHz)
RAM6 GB
Uitbreidbaar
Opslag128 GB + microSD
Scherm
Scherm6,3" (392 ppi)
Resolutie1.080 x 2.220px
SchermsoortSuper AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera24,0 megapixel
Aantal camera's4
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera24,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C