Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie10,0 megapixel
Zoom3x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Samsung EX1 1 Foto Samsung EX1 2

Inleiding

De Samsung EX1 een 10 megapixel camera met een Schneider 24mm ultra-groothoeklens met 3x optische zoom. Deze compactcamera heeft een zeer snelle lens die beschikt over een grote reeks van diafragmastanden waarmee een uiterst kleine scherptediepte mogelijk is. Praktisch is verder het 3-inch draaibare AMOLED-display. Dat maakt de compositie van beelden en het bekijken daarvan uiterst gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. Je kunt beelden precies zo uitkaderen als gewenst en vanuit elke hoek en positie fotograferen, omdat het AMOLED-display steeds zo gedraaid kan worden dat er controle over de beeldcompositie blijft. De EX1 biedt je volledige controle over je beelden, dankzij verschillende settings, waaronder shutter-priority, aperture-priority en full manual shooting. Voor minder ervaren fotografen is er de Smart Auto 2.0-modus, waarmee automatisch de meest geschikte instellingen voor het beste resultaat worden gevonden. De mogelijkheid om HD-video op te nemen ontbreekt helaas. Tegelijkertijd met de EX1 werd de Samsung WB2000 geintroduceerd. De EX1 is in juli 2012 opgevolgd door de Samsung EX2F.

Apparaat & afmetingen

De Samsung EX1 is een compactcamera met snelle f/1.8 lens met een onbekend gewicht. De afmetingen van de camera zijn 11,4 x 6,3 x 2,9 centimeter. De Samsung EX1 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Resolutie en lens

De EX1 is uitgerust met een 10,0 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 24 - 72 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de groothoeklens kan je landschappen, vergezichten en andere grote composities fotograferen. De 3,0-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Samsung heeft verder nog een video-out aansluiting.

Scherm

Op het grote 3,0\"-AMOLED-scherm (resolutie 614.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Samsung EX1

Van de Samsung EX1 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung EX1 is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,7. Lees in het Samsung EX1 testoverzicht de testen

Specificaties Samsung EX1

Algemeen
ProductSamsung EX1
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

GewichtOnbekend
Afmetingen114,0 x 63,0 x 29,0 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie10,0 megapixel
Zoomrange24 - 72 mm
Zoom3x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit640x480@30fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0