Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie12,7 megapixel
Zoom12x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Panasonic DMC-TZ7 1 Foto Panasonic DMC-TZ7 2 Foto Panasonic DMC-TZ7 3 Foto Panasonic DMC-TZ7 4 Foto Panasonic DMC-TZ7 5

Inleiding

De Panasonic Lumix DMC-TZ7 is een erg ompacte camera met veel mogelijkheden. Dit model is voorzien van een nieuwe Leica DC Vario-Elmar lens met 12 megapixel sensor en 12x optische zoom, zodat je er fraaie afbeeldingen mee maakt. Dankzij de Intelligent Auto-modus is het DMC-TZ7 behoorlijk gebruiksvriendelijk: hij stelt alles automatisch voor je in. Naast de bestaande functies Contrast Controle, Gezichtsherkenning, Optische beeldstabilisatie, ISO controle en AF tracking is nu Gezichtsherkenning Pro toegevoegd. Met Gezichtsherkenning Pro kan de gebruiker zijn zes meest favoriete personen in de camera opslaan. Op deze manier legt de camera bij groepsfoto’s de focus en belichting niet op alle gezichten zoals in de iA functie Gezichtsherkenning, maar licht speciaal die personen uit die voor de gebruiker het belangrijkste zijn.  Met de Panasonic DMC-TZ7 kan je ook video in HD opnemen. De Panasonic DMC-TZ7 werd tegelijkertijd geintroduceerd met de Panasonic DMC-TZ6, die een iets mindere 10,3 megapixel sensor heeft.

Apparaat & afmetingen

De Panasonic DMC-TZ7 is een camera met een gewicht van 206 gram. De afmetingen van de camera zijn 10,30 x 6,00 x 3,30 centimeter. De Panasonic DMC-TZ7 is verkrijgbaar in de kleuren zwart, zilver, bruin, rood en blauw.

Resolutie en lens

De DMC-TZ7 is uitgerust met een 12,7 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 25 - 300 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Dankzij de 12,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD en SDHC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Deze Panasonic heeft verder nog een video-out aansluiting.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 460.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Panasonic DMC-TZ7

Van de Panasonic DMC-TZ7 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Panasonic DMC-TZ7 is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,5. Lees in het Panasonic DMC-TZ7 testoverzicht de testen

Specificaties Panasonic DMC-TZ7

Algemeen
ProductPanasonic Lumix DMC-TZ7
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht206 gram
Afmetingen103,0 x 60,0 x 33,0 mm
SubtypeSuperzoom camera
Waterdicht
Camera
Resolutie12,7 megapixel
Zoomrange25 - 300 mm
Zoom12x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1280 x 720 @30 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB