Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie12,7 megapixel
Zoom5x
Scherm2,7"
WiFi
Foto Panasonic DMC-FT1 1 Foto Panasonic DMC-FT1 2 Foto Panasonic DMC-FT1 3 Foto Panasonic DMC-FT1 4

Inleiding

De Panasonic Lumix DMC-FT1 1 is een nieuw soort camera in de Panasonic line-up: een camera die tegen een stootje kan. De DMC-FT1 is waterbestendig tot 3 meter diepte en schokbestendig tot 1,5 meter. Ook onder water kan je er scherpe beelden mee vast leggen dankzij de 12,1 megapixel sensor en 4,6x optische zoom. Filmen in HD is eveneens mogelijk. De 28 mm groothoeklens maakt de Panasonic DMC-FT1 helemaal af. Deze groothoeklens zorgt voor een grotere kijkhoek en de mogelijkheid tot ruimtelijk fotograferen. Bij overzichtsfoto's, foto's in kleine ruimtes of groepsfoto's kan dit bijzonder voordelig zijn. Een concurrent van Panasonic, Olympus, voert soortgelijke robuuste camera's aan de Panasonic DMC-FT1 in het assortiment, zoals de Olympus Mju TOUGH-6000 en TOUGH-8000. De Panasonic DMC-FT1 is beschikbaar in het zilver, blauw, oranje en groen. In 2010 werd de FT1 opgevolgd door de Panasonic DMC-FT2.

Apparaat & afmetingen

De Panasonic DMC-FT1 is een camera met een gewicht van 163 gram. De afmetingen van de camera zijn 9,80 x 6,30 x 2,30 centimeter. De Panasonic DMC-FT1 is verkrijgbaar in de kleuren zilver, blauw, groen en rood.

Resolutie en lens

De DMC-FT1 is uitgerust met een 12,7 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 28 - 128 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Dankzij de groothoeklens kan je landschappen, vergezichten en andere grote composities fotograferen. De 4,6-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD en SDHC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Deze Panasonic heeft verder nog een video-out aansluiting.

Scherm

Op het grote 2,7\"-TFT-scherm (resolutie 230.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Panasonic DMC-FT1

Van de Panasonic DMC-FT1 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Panasonic DMC-FT1 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Panasonic DMC-FT1 testoverzicht de test

Specificaties Panasonic DMC-FT1

Algemeen
ProductPanasonic Lumix DMC-FT1
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht163 gram
Afmetingen98,0 x 63,0 x 23,0 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie12,7 megapixel
Zoomrange28 - 128 mm
Zoom5x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1280 x 720 @ 30 fps
Scherm
Scherm2,7"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB