Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Foto Palm Zire 1 Foto Palm Zire 2 Foto Palm Zire 3

Inleiding

De Palm Zire had bij de introductie al direct een prijs lager dan 100 dollar. De afgelopen tijd is de prijs van deze low-budget organiser alleen maar meer gezakt.

Apparaat & afmetingen

De Palm Zire is een personal pda met een gewicht van 109 gram. De afmetingen van de organiser zijn 11,20 x 7,40 x 1,90 centimeter.

Processor, geheugen en connectivity

Het rekenkundige hart van deze Palm bestaat uit een Motorola Dragonball EZ processor met een kloksnelheid van 16 MHz. De Palm Zire heeft 2 MB intern geheugen. Er is in totaal 1 slot voor extern Geen geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Deze Palm heeft verder nog IRDA (infrarood).

Multimedia

De Zire heeft geen ingebouwde mp3-speler. Een voicerecorder ontbreekt.

Bediening en besturingssysteem

De Palm Zire is uitgerust met een LCD zwart-wit scherm. Dit scherm heeft een resolutie van 160 x 160 pixels. De Palm Zire draait op PalmOS. Palm OS is een besturingssyteem ontwikkeld door PDA-fabrikant Palm en is vooral gericht op PDA organisers. Later is het doorontwikkeld voor smartphones. Na de overname van Palm door HP is de naam gewijzigd naar HP WebOS. Vanaf versie 3.0 van PalmOS wordt de populaire game Angry Birds ondersteund.

Prijzen en beoordelingen Palm Zire

Van de Palm Zire staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Palm Zire beschikbaar.

Specificaties Palm Zire

Algemeen
ProductPalm Zire
Aankondiging2003
Verkoopstart2003
Design
Kleuren

Gewicht109 gram
Afmetingen112,0 x 74,0 x 19,0 mm