Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Foto Palm TX 1 Foto Palm TX 2 Foto Palm TX 3 Foto Palm TX 4

Inleiding

De TX is een Palm die zowel de zakelijke als de fungebruiker zal aanspreken. Voorzien van een 312 MHz processor en 128 MB geheugen voldoende power voor zakelijke applicaties, als mulitmedia toepassingen.

Apparaat & afmetingen

De Palm TX is een personal pda met een gewicht van 149 gram. De afmetingen van de organiser zijn 12,10 x 7,80 x 1,50 centimeter.

Processor, geheugen en connectivity

Het rekenkundige hart van deze Palm bestaat uit een ARM 920T processor met een kloksnelheid van 312 MHz. De Palm TX heeft 128 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MMC en SDIO geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Deze Palm heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de Palm TX kan je MP3 en WMA muziekbestanden afspelen. De kwaliteit van deze bestanden is vergelijkbaar met cd-kwaliteit. Ook een voicerecorder hoort tot de standaarduitrusting.

Bediening en besturingssysteem

De Palm TX is uitgerust met een TFT kleurenscherm (65.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŰn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 480 pixels. De Palm TX draait op PalmOS. Palm OS is een besturingssyteem ontwikkeld door PDA-fabrikant Palm en is vooral gericht op PDA organisers. Later is het doorontwikkeld voor smartphones. Na de overname van Palm door HP is de naam gewijzigd naar HP WebOS. Vanaf versie 3.0 van PalmOS wordt de populaire game Angry Birds ondersteund.

Prijzen en beoordelingen Palm TX

Van de Palm TX staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Palm TX beschikbaar.

Specificaties Palm TX

Algemeen
ProductPalm TX
Aankondiging2005
Verkoopstart2005
Design
Kleuren

Gewicht149 gram
Afmetingen121,0 x 78,0 x 15,0 mm