Interessant:

Palm Tungsten W review


Grote foto
Gearchiveerd
Foto Palm Tungsten W 1 Foto Palm Tungsten W 2 Foto Palm Tungsten W 3

Inleiding

Palm kondigde de Tungsten W al aan het eind van vorig jaar aan. Het Amerikaanse bedrijf hoopt met de W haar marktaandeel in Europa uit te breiden. Helaas is de W pas nu verkrijgbaar na maanden van vertragingen.

Apparaat & afmetingen

De Palm Tungsten W is een zakelijke pda met een gewicht van 183 gram. De afmetingen van de organiser zijn 13,80 x 7,80 x 1,70 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 600 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 250 uur.

Processor, geheugen en connectivity

Het rekenkundige hart van deze Palm bestaat uit een Motorola Dragonball VZ processor met een kloksnelheid van 33 MHz. De Palm Tungsten W heeft 16 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern SD en MMC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Deze Palm heeft verder nog IRDA (infrarood).

Multimedia

De Tungsten W heeft geen ingebouwde mp3-speler. Een voicerecorder ontbreekt.

Bediening en besturingssysteem

Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 320 pixels. De Palm Tungsten W draait op PalmOS. Palm OS is een besturingssyteem ontwikkeld door PDA-fabrikant Palm en is vooral gericht op PDA organisers. Later is het doorontwikkeld voor smartphones. Na de overname van Palm door HP is de naam gewijzigd naar HP WebOS. Vanaf versie 3.0 van PalmOS wordt de populaire game Angry Birds ondersteund.

Prijzen en beoordelingen Palm Tungsten W

Van de Palm Tungsten W staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Palm Tungsten W beschikbaar.

Specificaties Palm Tungsten W

Algemeen
ProductPalm Tungsten W
Aankondiging2004
Verkoopstart2004
Design
Kleuren

Gewicht183 gram
Afmetingen138,0 x 78,0 x 17,0 mm