Interessant:

Palm Tungsten T5 review


Grote foto
Gearchiveerd
Foto Palm Tungsten T5 1 Foto Palm Tungsten T5 2 Foto Palm Tungsten T5 3

Inleiding

Zelf claimt Palm mobiel werken opnieuw uitgevonden te hebben. Dat valt nog wel mee, maar de Tungsten T5 is wel een leuke PDA. Opvallend zijn met name de hoge resolutie en het enorme standaard geheugen van 256 MB.

Apparaat & afmetingen

De Palm Tungsten T5 is een zakelijke pda met een gewicht van 146 gram. De afmetingen van de organiser zijn 12,10 x 7,80 x 1,50 centimeter.

Processor, geheugen en connectivity

Het rekenkundige hart van deze Palm bestaat uit een Intel XScale processor met een kloksnelheid van 416 MHz. De Palm Tungsten T5 heeft 256 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MMC en SDIO geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Deze Palm heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets).

Multimedia

Met de Palm Tungsten T5 kan je MP3 muziekbestanden afspelen. De kwaliteit van deze bestanden is vergelijkbaar met cd-kwaliteit. Ook een voicerecorder hoort tot de standaarduitrusting.

Bediening en besturingssysteem

De Palm Tungsten T5 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (65.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 480 pixels. De Palm Tungsten T5 draait op PalmOS. Palm OS is een besturingssyteem ontwikkeld door PDA-fabrikant Palm en is vooral gericht op PDA organisers. Later is het doorontwikkeld voor smartphones. Na de overname van Palm door HP is de naam gewijzigd naar HP WebOS. Vanaf versie 3.0 van PalmOS wordt de populaire game Angry Birds ondersteund.

Prijzen en beoordelingen Palm Tungsten T5

Van de Palm Tungsten T5 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Palm Tungsten T5 beschikbaar.

Specificaties Palm Tungsten T5

Algemeen
ProductPalm Tungsten T5
Aankondiging2004
Verkoopstart2004
Design
Kleuren

Gewicht146 gram
Afmetingen121,0 x 78,0 x 15,0 mm