Interessant:

Palm Tungsten T3 review


Grote foto
Gearchiveerd
Foto Palm Tungsten T3 1 Foto Palm Tungsten T3 2 Foto Palm Tungsten T3 3 Foto Palm Tungsten T3 4

Inleiding

De T3 is al weer de derde versie in de Tungsten T serie. De T3 is in alle opzichten verbeterd in vergelijking met zijn voorgangers. Met name de BlueTooth ondersteuning en het grote scherm vallen op.

Apparaat & afmetingen

De Palm Tungsten T3 is een zakelijke pda met een gewicht van 155 gram. De afmetingen van de organiser zijn 10,90 x 7,60 x 1,60 centimeter.

Processor, geheugen en connectivity

Het rekenkundige hart van deze Palm bestaat uit een Intel XScale processor met een kloksnelheid van 400 MHz. De Palm Tungsten T3 heeft 64 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern SD en MMC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Deze Palm heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en IRDA (infrarood).

Multimedia

Met de Palm Tungsten T3 kan je MP3 en WMA muziekbestanden afspelen. De kwaliteit van deze bestanden is vergelijkbaar met cd-kwaliteit. Ook een voicerecorder hoort tot de standaarduitrusting.

Bediening en besturingssysteem

De Palm Tungsten T3 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (65.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 480 pixels. De Palm Tungsten T3 draait op PalmOS. Palm OS is een besturingssyteem ontwikkeld door PDA-fabrikant Palm en is vooral gericht op PDA organisers. Later is het doorontwikkeld voor smartphones. Na de overname van Palm door HP is de naam gewijzigd naar HP WebOS. Vanaf versie 3.0 van PalmOS wordt de populaire game Angry Birds ondersteund.

Prijzen en beoordelingen Palm Tungsten T3

Van de Palm Tungsten T3 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Palm Tungsten T3 beschikbaar.

Specificaties Palm Tungsten T3

Algemeen
ProductPalm Tungsten T3
Aankondiging2003
Verkoopstart2003
Design
Kleuren

Gewicht155 gram
Afmetingen109,0 x 76,0 x 16,0 mm