Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSPalmOS
Opslag MB
SchermOnbekend
CameraNee
Foto Palm Tungsten E 1 Foto Palm Tungsten E 2

Inleiding

De Palm Tungsten E is de instapper in de Tungsten reeks. De specs zijn echter interessant genoeg. Wat te denken van een 320 x 320 kleurenscherm, 32 MB intern en PalmOS 5.2.1 ....

Apparaat & afmetingen

De Palm Tungsten E is een zakelijke pda met een gewicht van 130 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,40 x 7,80 x 1,30 centimeter.

Bel- & datafuncties

Met de Palm Tungsten E kunnen SMS berichtjes verstuurd en ontvangen worden.

Geheugen en connectivity

De Palm Tungsten E heeft 32 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern SD en MMC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Deze Palm heeft verder nog IRDA (infrarood).

Multimedia

Met de Palm Tungsten E kan je MP3 en WMA muziekbestanden afspelen. De kwaliteit van deze bestanden is vergelijkbaar met cd-kwaliteit.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Palm Tungsten E is uitgerust met een TFT kleurenscherm (65.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 320 pixels. De Palm Tungsten E draait op PalmOS. Palm OS is een besturingssyteem ontwikkeld door PDA-fabrikant Palm en is vooral gericht op PDA organisers. Later is het doorontwikkeld voor smartphones. Na de overname van Palm door HP is de naam gewijzigd naar HP WebOS. Vanaf versie 3.0 van PalmOS wordt de populaire game Angry Birds ondersteund.

Prijzen en beoordelingen Palm Tungsten E

Van de Palm Tungsten E staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Palm Tungsten E beschikbaar.

Specificaties Palm Tungsten E

Algemeen
ProductPalm Tungsten E
Aankondiging2003
Verkoopstart2003
Design
Kleuren

Gewicht130 gram
Afmetingen114,0 x 78,0 x 13,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSPalmOS
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 126 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag32 MB + microSD
Scherm
SchermOnbekend
Resolutie320 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
CameraNee
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid
DualSIM
VerbindingUSB