Interessant:

Palm Tungsten C review


Grote foto
Gearchiveerd
Foto Palm Tungsten C 1 Foto Palm Tungsten C 2 Foto Palm Tungsten C 3 Foto Palm Tungsten C 4

Inleiding

Palm heeft aardig succes met haar Tungsten reeks. De nieuwste aanwinst is de Tungsten C. De belangrijkste feature van de Tungsten C is de WiFi ondersteuning.

Apparaat & afmetingen

De Palm Tungsten C is een zakelijke pda met een gewicht van 168 gram. De afmetingen van de organiser zijn 12,10 x 7,80 x 1,70 centimeter.

Processor, geheugen en connectivity

Het rekenkundige hart van deze Palm bestaat uit een Intel XScale processor met een kloksnelheid van 400 MHz. De Palm Tungsten C heeft 64 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern SD en MMC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Deze Palm heeft verder nog IRDA (infrarood) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de Palm Tungsten C kan je MP3 en WMA muziekbestanden afspelen. De kwaliteit van deze bestanden is vergelijkbaar met cd-kwaliteit. Een voicerecorder ontbreekt.

Bediening en besturingssysteem

De Palm Tungsten C is uitgerust met een TFT kleurenscherm (65.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 320 pixels. De Palm Tungsten C draait op PalmOS. Palm OS is een besturingssyteem ontwikkeld door PDA-fabrikant Palm en is vooral gericht op PDA organisers. Later is het doorontwikkeld voor smartphones. Na de overname van Palm door HP is de naam gewijzigd naar HP WebOS. Vanaf versie 3.0 van PalmOS wordt de populaire game Angry Birds ondersteund.

Prijzen en beoordelingen Palm Tungsten C

Van de Palm Tungsten C staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Palm Tungsten C beschikbaar.

Specificaties Palm Tungsten C

Algemeen
ProductPalm Tungsten C
Aankondiging2003
Verkoopstart2003
Design
Kleuren

Gewicht168 gram
Afmetingen121,0 x 78,0 x 17,0 mm