Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Foto Palm IIIc 1 Foto Palm IIIc 2 Foto Palm IIIc 3

Inleiding

In februari 2000 ging Palm kleur met de IIIc. In deze korte specificatie review bekijken we de mogelijkheden van deze eerste kleuren PDA gebaseerd op het Palm OS:

Apparaat & afmetingen

De Palm IIIc is een pda-organiser met een gewicht van 193 gram. De afmetingen van de organiser zijn 12,90 x 8,10 x 1,80 centimeter.

Processor, geheugen en connectivity

Het rekenkundige hart van deze Palm bestaat uit een Motorola Dragonball EZ processor met een kloksnelheid van 16 MHz. De Palm IIIc heeft 2 MB intern geheugen. Er is in totaal 1 slot voor extern Geen geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van seriele kabel of USB kabel overzetten van en naar je PC. Deze Palm heeft verder nog IRDA (infrarood).

Multimedia

De IIIc heeft geen ingebouwde mp3-speler. Een voicerecorder ontbreekt.

Bediening en besturingssysteem

De Palm IIIc is uitgerust met een TFT kleurenscherm (256 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 160 x 160 pixels. De Palm IIIc draait op PalmOS. Palm OS is een besturingssyteem ontwikkeld door PDA-fabrikant Palm en is vooral gericht op PDA organisers. Later is het doorontwikkeld voor smartphones. Na de overname van Palm door HP is de naam gewijzigd naar HP WebOS. Vanaf versie 3.0 van PalmOS wordt de populaire game Angry Birds ondersteund.

Prijzen en beoordelingen Palm IIIc

Van de Palm IIIc staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Palm IIIc beschikbaar.

Specificaties Palm IIIc

Algemeen
ProductPalm IIIc
Aankondiging2001
Verkoopstart2001
Design
Kleuren

Gewicht193 gram
Afmetingen129,0 x 81,0 x 18,0 mm