Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSPalmOS
Opslag MB
SchermOnbekend
Camera1,3 megapixel
Foto Palm Centro 1

Inleiding

De Palm Centro is begin februari 2008 aangekondigd voor de Nederlandse martk. De Palm Centro is de kleinste en lichtste Palm smartphone tot nu toe. De Palm Centro is ontworpen voor diegene die hun mobieltje willen gebruiken om hun drukke levens te organiseren. De smartphone is daarom voorzien van e-mail, internet, adresboek- en kalendertoepassingen en een volledig toetsenbord. Ook heeft de Palm Centro de, van onder andere de Palm Treo 500v, bekende organizer-functies. Daarnaast kan je met de Palm Centro ook fotograferen en muziek luisteren tussen al je drukke activiteiten door. Een minpunt is wel dat de Palm Centro niet beschikt over UMTS of WiFi. Snel mobiel internet kan je dus wel vergeten.

Apparaat & afmetingen

De Palm Centro is een organizer-smartphone met een gewicht van 115 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 4,20 x 2,10 x 0,70 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 240 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 300 uur. De Palm Centro is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De Palm Centro ondersteunt GSM 900 en 1800 MHz netwerken. Met de Centro kan je relatief snel mobiel internetten dankzij de EDGE ondersteuning. EDGE wordt op dit moment in Nederland echter niet meer ondersteund. Daardoor ben je aangewezen op het veel tragere GPRS. In het buitenland is EDGE nog wel populair. Met de Palm Centro kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Palm Centro heeft 64 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Centro heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets).

Multimedia

Met de Palm Centro kan je zowel audio (MP3) als video (MPEG) bestanden mobiel luisteren en bekijken.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Palm Centro is uitgerust met een TFT kleurenscherm (65.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 320 pixels. De Palm Centro draait op PalmOS. Palm OS is een besturingssyteem ontwikkeld door PDA-fabrikant Palm en is vooral gericht op PDA organisers. Later is het doorontwikkeld voor smartphones. Na de overname van Palm door HP is de naam gewijzigd naar HP WebOS. Vanaf versie 3.0 van PalmOS wordt de populaire game Angry Birds ondersteund.

Prijzen en beoordelingen Palm Centro

Van de Palm Centro staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Palm Centro is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,8. Lees in het Palm Centro testoverzicht de testen

Specificaties Palm Centro

Algemeen
ProductPalm Centro
Aankondiging2008
Verkoopstart2008
Design
Kleuren

Gewicht115 gram
Afmetingen42,0 x 21,0 x 7,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSPalmOS
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag64 MB + microSD
Scherm
SchermOnbekend
Resolutie320 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera1,3 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidEDGE
DualSIM
VerbindingUSB