Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 8.1
Opslag MB
Scherm6,2" (271 ppi)
Camera16,0 megapixel
Foto OPPO AX7 1 Foto OPPO AX7 2 Foto OPPO AX7 3 Foto OPPO AX7 4 Foto OPPO AX7 5 Foto OPPO AX7 6 Foto OPPO AX7 7 Foto OPPO AX7 8 Foto OPPO AX7 9 Foto OPPO AX7 10

Inleiding

De OPPO AX7 is op 20 februari 2019 in Nederland in de verkoop gegaan. OPPO is een Chinees merk dat steeds populairder wordt in Nederland. De 6,2-inch grote AX7 is een midrange toestel met 4 GB RAM, 64 GB geheugen en een flinke 4.230 mAh-accu. Met deze accu heb je meer dan voldoende capaciteit voor een hele dag gebruik. Een speciaal batterijsysteem schakelt inactieve apps uit en vermindert overmatig cachen. OPPO’s vernieuwde ColorOS 5.2 besturingssysteem, dat is gebaseerd op Android 8.1, zorgt daarnaast voor een slimmere interactieve ervaring. In combinatie met Hyperboost - een tool die de smartphone tijdelijk sneller maakt, bijvoorbeeld tijdens het spelen van games zoals PUBG of Fortnite - zorgt dit voor verhoogd gebruiksgemak. De OPPO AX7 is verder uitgerust met een dubbele camera aan de achterzijde en een 16-megapixel camera aan de voorzijde. Verder gebruikt de AX7 een groothoekcamera aan de voorzijde, waarmee ruimtelijke (groeps)foto’s kunnen worden gemaakt in een compacte omgeving. Daarnaast is AR-Stickers een nieuwe functie op de AX7 die meer personalisatie mogelijk maakt ten opzichte van de bestaande stickers.

OPPO Smart Bar

Handig is de zogenaamde Smart Bar. OPPO’s Smart Bar (multitasking)functie ondersteunt de AX7 in zowel horizontale als verticale ligging. De Smart Bar kan worden geactiveerd door naar een van beide zijden te vegen. Naast de bestaande functies van full-screen multitasking, ondersteunt de Smart Bar ook het snel delen van bestanden, schermopname, screenshots en vele andere snelkoppelingen.

Besturingssysteem OPPO AX7

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen OPPO AX7

Van de OPPO AX7 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de OPPO AX7 beschikbaar.

Specificaties OPPO AX7

Algemeen
ProductOPPO AX7
Aankondiging2019
Verkoopstart2019
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen155,9 x 75,4 x 8,1 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen4.230 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8.1
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 450
Kloksnelheid8 core (max 1,6 GHz)
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD
Scherm
Scherm6,2" (271 ppi)
Resolutie720 x 1.520px
SchermsoortLCD
Verstevigd glass
Camera
Camera16,0 megapixel
Aantal camera's2
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera16,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingmicroUSB