Interessant:

Top 5 hoogste mobiele telefoonrekeningen

opmerkelijk 30 juli 2008 om 08:00

Natuurlijk is het handig en prettig dat we altijd en overal mobiel kunnen bellen en internetten. Dat de telefoonrekeningen hierdoor ook erg oplopen, bewijst dit lijstje.

Een Maleisische man kreeg in augustus 2007 de schrik van zijn leven toen hij een telefoonrekening opende en een totaalbedrag van maar liefst 171 biljoen euro kreeg te zien. De rekening was van de overleden vader van de man. De zoon kreeg 10 dagen om het bedrag te voldoen. Indien hij dit niet deed, zou hij in de gevangenis belanden. Het totaalbedrag van 171 biljoen, een getal met twaalf nullen, was waarschijnlijk het gevolg van een computerstoring bij de Maleisische mobiele operator. De mobiele operator, Telekom Malaysia, stelde een onderzoek in naar het extreem hoge factuurbedrag. Officieel staat de factuur dus nog open en in het minst gunstige geval kan de zoon nog altijd gedwongen worden de factuur van zijn overleden vader te betalen. Het is niet bekend of de operator het bedrag inmiddels heeft kwijt gescholden.

171 biljoen euro
171 biljoen euro

Een 22-jarige oude Canadees die in de gas- en olievelden van Alberta werkt, ontving in december 2007 een telefoonrekening ontvangen van maar liefst 84,000 dollar (57.000 euro). Na zijn beklag te hebben gedaan hoefde hij minder te betalen, maar toch nog een slordige 3,400 dollar. De vader van de 22-jarige jongen ging naar de pers om te klagen over de hoogte van zijn zoons telefoonrekening. De jongen had een internetbundel van 10 dollar die beloofde onbeperkt te kunnen surfen. Daarop gebruikte de jongen zijn nieuwe mobieltje als modem voor zijn computer. De jongen had veel filmpjes en andere grote bestanden gedownload, totdat bleek dat in de kleine lettertjes van zijn bundel stond dat hij zijn mobieltje niet als modem mocht gebruiken. Toen was het echter al te laat en lag de gepeperde rekening op de deurmat.

57.000 euro
57.000 euro

Een Engelsman die in juli 2008 op vakantie was in Portugal en daar via zijn gsm televisie op zijn laptop bekeek, vond eenmaal thuis een rekening van 36.000 euro op de deurmat. De man wilde geen aflevering van Prison Break, zijn favoriete serie missen, en sloot zijn mobieltje op zijn laptop aan om de aflevering te downloaden; daarnaast downloadde hij nog wat muziek. De man wist echter niet dat hij in het buitenland niet ongelimiteerd kon internetten en kreeg dus een rekening van 36.000 euro. De man klaagde zijn provider echter met succes aan en hij moest uiteindelijk maar 263 euro betalen.

36.000 euro
36.000 euro

Een man uit de Belgische plaats Neder-over-Heembeek ontving in juli 2008 een rekening ontvangen van 18.888 euro, omdat hij op vakantie in Spanje op zijn mobieltje had gesurft. De man had drie dagen op zijn mobieltje internet gebruikt. De provider, Proximus, rekende 9,86 euro per megabyte, dus de prijs liep snel op. Als de man drie dagen in BelgiŽ had gesurft, zou het niet meer hebben gekost dan 50 euro. Gelukkig voor de man kwam Proximus heb tegemoet en hoefde hij 'maar' 1400 euro te betalen.

18.888 euro
18.888 euro

Een vrouw in Engeland moest in maart 2008 voor het downloaden van vier afleveringen van de comedyserie Friends op de mobiele telefoon van haar man 16.000 euro moeten betalen. De man van de vrouw had een zogenaamd 'unlimited' data-abonnement bij Vodafone. Hij moest echter naar Duitsland op zakenreis, waardoor de downloads wel even stopten toen hij in het vliegtuig zat, maar daarna gingen ze tegen internationaal tarief verder toen hij in Duitsland aankwam. Omdat de mobiele internationale tarieven voor dataverkeer veel hoger zijn, moest de man bij terugkeer flink in de buidel tasten. Toen hij terug in Engeland was had Vodafone al contact opgenomen met de man zijn werkgever om hem op de hoogte te stellen van de torenhoge rekening. Die rekening bleek dus maar liefst 11.000 pond, wat ongeveer 16.000 euro is, te bedragen. Zijn vrouw kon echter wel haar vier zeer waardevolle afleveringen van Friends bekijken.

16.000 euro
16.000 euro

portablegear.nl