Interessant:

Verwacht: mobieltjes voor 2008

opmerkelijk 21 februari 2008 om 08:00

Begin februari 2008 was het World Mobile Congress in Barcelona. PortableGear zet de tien interessante mobieltjes die daar gepresenteerd werden op een rij.

De Samsung Soul, voluit ook wel de Samsung Soul U900 genaamd, is de nieuwste high-end multimedia telefoon van Samsung. De Samsung Soul U900 is een prettig ogende sliderphone met een stijlvolle en complete interface op de slider. De Soul is de laatste in de serie exclusieve Ultra Edition handsets van Samsung, waar ook de D900 en U600 toe behoren. De Samsung Soul beschikt over HSDPA, waarmee je lekker snel kan internetten. Daarnaast heeft dit high-end mobieltje een 5 megapixel camera, FM-radio en muziekspeler, zodat je van alle gemakken voorzien bent. Meest opvallende feature van de Soul is echter het interactieve touchpad, waarvan de knoppen zich aanpassen aan de applicatie die je gebruikt op de Soul. Leuk is dat Samsung met de naamgeving Soul voor het eerst afstapt van een letter / nummernaamgeving en kiest voor een 'echte' naam.

Samsung Soul
Samsung Soul

De Sony Ericsson Xperia X1 is de eerste telefoon in de nieuwe Xperia-seria van Sony Ericsson. De Sony Ericsson X1 is een echte multimedia-telefoon met alles erop en eraan, zoals uitschuifbaar QWERTY-toetsenbord, internet, WiFi, een 3.2 megapixel camera, en mediaspeler voor muziek, video en foto's. Ook is de X1 voorzien van aGPS, zodat je altijd kan zien waar je je foto's hebt genomen. De fraai afgewerkte slider is er in het zwart en silver en is beschikbaar vanaf het derde kwartaal van 2008.

Sony Ericsson Xperia X1
Sony Ericsson Xperia X1

De Nokia N96 is in februari 2008 aangekondigd en is het nieuwe vlaggenschip van de multimediale N-serie van Nokia. De Nokia N96, door Nokia ook wel multimedia-computer genoemd, is geoptimaliseerd voor het afspelen van video- en TV-beelden. Met een 2,8" scherm, een interne tv-ontvanger en 16 gigabyte geheugen is deze dual-slider ideaal voor het verslinden van films, foto's en video. Als je geen leuke content meer hebt, kan je met de ingebouwde 5 megapixel camera ook zelf haarscherpe foto's en films maken. De Carl Zeis Tessar lens en de twee ingebouwde LEDs voor extra flits en videolicht, zorgen bovendien voor heldere films en videos. WiFi, HSDPA en aGPS completeren de Nokia N96 ten slotte. De Nokia N96 zal de Nokia N95 en de Nokia N95 8GB uiteindelijk vervangen.

Nokia N96
Nokia N96

De LG KF700 is een innovatieve multimediatelefoon waarin 3 invoermethodes gecombineerd zijn. De LG KF700 biedt zowel een 3" touchscreen, een alpha-numeriek keypad en een scrollwheel. Op het grote 3" touchscreen heb je snel en gemakkelijk toegang tot alle geavanceerde features van de KF700. Het breedbeeld-schermpje is ook ideaal voor films en internet. De internetfunctie op de KF700 is sowieso goed ontwikkeld; alle Google en YouTube applicaties draaien feilloos. Naast het imposante scherm maakt de LG KF700 indruk met een 3.0 megapixel camera, mp3-/mp4-playback, HSDPA en bluetooth. De LG KF700 is tijdens het WMC congres 2008 aan de pers getoond, tegelijk met de KF600 en de KF510.

LG KF700
LG KF700

De Samsung G810 is tijdens het Mobile World Congress in 2008 geïntroduceerd aan de pers. Samsung positioneert de G810 als de grote broer van de enorm populaire Samsung G800. Er zijn twee grote verschillen tussen de Samsung G810 en de G800. De G810 biedt namelijk als extra zowel WiFi als GPS. Hierdoor is de Samsung G810 ook geschikt om te gebruiken als navigatiesysteem. Ook draadloos internet via het huis- of kantoornetwerk is nu mogelijk. De overige zaken, zoals de ingebouwde kwalitatief hoogwaardige 5 megapixel camera, HSDPA ondersteuning en uitgebreide geïntegreerde softwaresuite zijn onveranderd gebleven. De Samsung G810 zal verkocht gaan worden naast de G800.

Samsung G810
Samsung G810

De Sony Ericsson W980 is in februari 2008 vlak voor het Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd en was inderdaad te zien op het congres. Met de W980 biedt Sony Ericsson de ultieme mobiele muziekbeleving. Een hoogwaardige headset, een muziekspeler met bijzonder weinig ruis en 8 GB intern geheugen zijn de sterke troeven van deze telg uit de Walkman familie. Met de Sony Ericsson W980 doet ook de eerste fm-transmitter in een mobiele telefoon zijn intrede. Hiermee speel je tracks van de W980 snel en gemakkelijk af in bijvoorbeeld de huiskamer of op de autoradio. Een 3,2 megapixel camera, een QVGA-scherm en HSDPA ondersteuning maken van de W980 een high end multimediatelefoon. De Sony Ericsson W980 is in eerste instantie alleen verkrijgbaar in Piano Black.

Sony Ericsson W980i
Sony Ericsson W980i

De Nokia N78 is een krachtige multimediatelefoon, in een compact formaat. Nokia zelf spreekt van een multimedia-computer die gebruikers mobiele toegang biedt tot muziek, navigatie en fotografie. Dankzij de ingebouwde aGPS navigatie kan je met de N78 gemakkelijk navigeren. Handig is dat bij het nemen van een foto (3,2 megapixels) direct de locatie, waar de foto is genomen, wordt opgeslagen. Later kan je je foto's dan bijvoorbeeld weergeven op Google Maps of in andere mapsoftware. Verder heeft de N78 Bluetooth en WiFi en het is het eerste mobieltje dat tegelijkertijd voor Europa en Noord-Amerika zal verschijnen. Op muziekgebied biedt de N78 nog een tweetal leuke features. De N78 is namelijk voorzien van ingebouwde speakers, waardoor je het toestel ook kan gebruiken als muziekspeler zonder koptelefoons. Handig is ook de ingebouwde fm-transmitter. Hiermee speel je je muziek af op bijvoorbeeld de autoradio of de radio in de huiskamer. Het toestel is geschikt voor nieuwe Nokia services zoals de Nokia Music Store, Nokia Maps en Share on Ovi. De Nokia N78 vervangt de Nokia N73.

Nokia N78
Nokia N78

De Samsung F330 is een dualface muziekslider. De F330 vervangt op termijn de Samsung F300, de eerste dualface muziektelefoon van Samsung. Evenals zijn voorganger is de Samsung F330 een pure muziektelefoon. Speciale muziekknoppen aan de voor- en zijkant van de F330 zorgen voor makkelijke navigatie door je tracks heen. Samsung heeft extra aandacht besteed aan de multi-task mogelijkheden van de F330, met als resultaat een stabiele telefoon, waarbij alle functies nog beschikbaar zijn, zelfs als er muziek wordt afgespeeld. De Samsung F330 ondersteunt tal van muziekformaten en is volledig compatible met Windows Media Player. Het beheren van je mobiele muziekcollectie is daardoor een fluitje van een cent. Met de HSDPA ondersteuning ten slotte surf je mobiel bijna even snel als thuis. De Samsung F330 is tegelijk aangekondigd met twee andere muziektelefoons, namelijk de swivel Samsung F210 en de dual-slider Samsung i450.

Samsung F330
Samsung F330

De Glofiish V900 is E-TEN's eerste mobieltje met televisie. Daarnaast heeft de V900 snelle internetmogelijkheden, want hij is voorzien van HSDPA, UMTS, WiFi en Bluetooth. Verder is die voorzien van GPS en je kan er uiteraard ook mee bellen. De Glofiish V900 werd tegelijkertijd geïntroduceerd met een nieuw touchscreen-interface van E-TEN. De V900 zal vanaf het derde kwartaal beschikbaar zijn, maar het is nog niet helemaal zeker of deze mobiel ook in Nederland komt.

Glofiish V900
Glofiish V900

Garmin, de bekende fabrikant van navigatiesystemen, introduceerde in Barcelona de nüvifone. De nüvifone is een gsm-smartphone die ondere andere voorzien is van HSDPA, bluetooth, een camera en een mediaspeler en uiteraard GPS. Daarnaast beschikt de nüvifone over een 3,5 inch touchscreen, een internetbrowser, e-mail en instant messaging. Op de nüvifone staan in elk geval standaard kaarten van Europa en Noord-Amerika met naar verluid 'miljoenen POI's'; daarnaast kan je met de Nüvifone ook gebruik maken van de 'Google Local Search'. Naar verwachting komt de nüvifone in het derde kwartaal van 2008 naar Nederland.

Garmin nuvifone
Garmin nuvifone

portablegear.nl