Interessant:

Te verbreken mobiele records voor 2008

opmerkelijk 15 januari 2008 om 08:00

Vorig jaar werden er weer de nodige mobiele records verbroken. PortableGear geeft een overzicht welke records je in 2008 nog kan breken.

In november 2007 verbrak in Nieuw-Zeeland een jongen van 17 het wereldrecord blind sms'en. De jongen had slechts 45 seconden nodig om een bericht van 160 karakters te typen. Het vorige record was 83 seconden. Als je zelf dit wereldrecord in 2008 wil evenaren, moet je gaan oefenen op de zin 'The razor toothed piranhas of the genera serrasal musand pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they rarely attack a human'. Je moet de zin zo snel mogelijk en zonder fouten kunnen spellen om ook maar enige kans te maken op het record. De Nieuw-Zeelandse jongen zei slechts een week te hebben geoefend, maar daarbij wel vier mobieltje te hebben versleten.

Record blind sms-en
Record blind sms-en

Dankzij een recordpoging van de Britse bergbeklimmer Rod Baber werd het in mei 2007 ook mogelijk om mobiel te bellen op 's werelds hoogste berg. Baber wilde de eerste zijn die een mobiel telefoongesprek voerde vanaf de 8.848 meter hoge Mount Everest, om zijn droom waar te maken plaatste China Telecom een gsm-mast op slechts 18 kilometer van de bergtop. Baber kondigde al in april 2007 aan de eerste te willen zijn die met zijn mobieltje vanaf de Mount Everest zou bellen. Motorola sponsorde de recordpoging, Baber gebruikte de Motorola RIZR Z8 om 's werelds hoogste telefoongesprek te voeren. Baber belde met een speciaal Vodafone voicemailnummer en beschreef het uitzicht vanaf de bergtop. Na het voicemailbericht voor zijn sponsor, belde Baber naar zijn vrouw en kinderen. Door One small text for man, one giant leap for mobilekind - thanks Motorola te sms'en naar Motorola schreef Baber ook het record voor het hoogst verstuurde sms'je op zijn naam. Toekomstige bergbeklimmers van de Mount Everest zullen dankzij de nieuwe gsm-mast ook gebruik kunnen maken van hun mobiele telefoon, dus je kan in 2008 een poging doen het record te verbreken.

Hoogste telefoongesprek ooit
Hoogste telefoongesprek ooit

Op een zaterdag in augustus 2007 werd in het Finse Savonlinna het Wereldkampioenschappen Mobielwerpen gehouden en in elk van de drie categorieŽn deed ook een Nederlandse werper mee. De Utrechtse Taco Cohen mocht zich wereldkampioen freestyle mobielwerpen noemen, met zijn combinatie van een handstand, achterwaartse salto en jongleeract leverde hem deze titel op. Ook de Nederlandse deelneemster op het onderdeel Afstandwerpen voor Vrouwen deed het erg goed. De Rotterdamse Farah El Ajroudi verbrak zette het Nederlandse record op 42,06 meter, hiermee werd zij tweede op het wereldkampioenschap. Gerben Kiffen werd de vrijdag ervoor nog Nederlands kampioen mobielwerpen. In Finland kwam hij helaas niet verder dan een achttiende plaats. De nieuwe wereldkampioen mobielwerpen wierp zijn mobieltje over een afstand van maar liefst 89,62 meter. De Fin Tommi Huotari mag zich dit jaar wereldkampioen mobielwerpen noemen. Het wereldrecord mobielwerpen staat nog steeds op naam van de Fin Mikko Lampi, Lampi gooide zijn mobieltje over een afstand van 94,97 meter.

Wereldrecord Mobielwerpen
Wereldrecord Mobielwerpen

In Zwitserland is met de kerst van 2007 een record aantal kerst-smsjes verstuurd; de Zwitsers verbraken hun eigen record door meer dan 62 miljoen smsjes te versturen. De drie grootste providers van Zwitserland zeiden dat deze 62 miljoen smsjes allen werden verstuurd op 24 en 25 december; dat zijn vijf miljoen smsjes meer dan in 2006. Provider Swisscom telde maar liefst 25 miljoen smsjes, Orange haalde een aantal van 20 miljoen en de provider Sunrise werd derde met toch nog het enorme aantal van 17 miljoen smsjes. Hoeveel kerstsms'jes in 2007 in Nederland werden verstuurd is niet bekend, maar wellicht kunnen we dit jaar een poging wagen om de Zwitsers te evenaren.

Record aantal kerst-smsjes
Record aantal kerst-smsjes

Afgelopen jaarwisseling werden wederom alle sms-records verbroken. KPN-klanten stuurden zelfs dubbel zoveel tekstberichten als een jaar eerder. Planet Multimedia berichtte over het bel- en sms-gedrag rond oud en nieuw; Vodafone verwerkte 11 miljoen telefoontjes. Vorig jaar waren dat er 'slechts' 7,5 miljoen. Bij KPN steeg het aantal belminuten met 50 procent tot 10,5 miljoen minuten. Het aantal sms-berichten bij KPN zat flink in de lift; het aantal steeg van 10,5 naar 23,5 miljoen. Vodafone verwerkte wat minder berichten; 15,3 miljoen in plaats van 17,4 miljoen. Van Orange en T-Mobile werden geen gegevens bekend. Het is niet onwaarschijnlijk wat we dit jaar met z'n allen nog meer sms-berichten met de jaarwisseling zullen sturen.

SMS-record oud en nieuw
SMS-record oud en nieuw

portablegear.nl