Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie20,0 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Olympus PEN-F 1 Foto Olympus PEN-F 2 Foto Olympus PEN-F 3 Foto Olympus PEN-F 4 Foto Olympus PEN-F 5 Foto Olympus PEN-F 6

Inleiding

De Olympus PEN-F is een stijlvolle Micro Four Thirds-systeemcamera.áDe camera heeft klassieke contouren, de merknaam is zorgvuldig in de metalen behuizing gegraveerd en de leerachtige afwerking voelt luxueus aan. De PEN-Fáis uitgerust met een ingebouwde elektronische zoeker die helpt bij het scherpstellen met focus-peaking en zorgt voor een beeldvergroting van 0,62x. De elektronische zoeker heeft een groot OLED-display met een resolutie van 2,36 miljoen dots, dat een real-time preview laat zien van de gekozen instellingen en wijzigingen die zijn aangebracht met de nieuwe Creative Dial. Verder zorgt het 5-assige beeldstabilisatiesysteem voor een scherpe beeldweergave.áDe Creative Dial (de grote metalen knop aan de bovenzijde) van de PEN-F biedt toegang tot onder meer vier nieuwe creatieve filters. Het beeldstabilisatiesysteem, in combinatie met een 20-megapixel MOS-beeldsensor, zonder low-pass filter, maakt een langere belichting mogelijk bij lage ISO-waarden.áOok de autofocus werkt snel dankzij de Eye Detect AF-functie en het touchscherm waarop je direct een scherpstelpunt kunt aanwijzen.áDe flexibele draai- en kantelbare LCD is ideaal voor het maken van foto- en video-opnamen in lastige situaties.áVerder zorgt de High Res Shot-functie, bekend van de OM-D, voor een resolutie van maar liefst 50-megapixels.áVoor het uploaden van foto's naar online communities en andere media biedt de PEN-F ondersteuning van WiFi en de gratis OI.Share 2.6-app. Een andere gebruiksvriendelijke functie is tot slotáSupersonic Wave Filter, die het schoonmaken van lenzen overbodig maakt.áDit wordt bereikt doordat hij ervoor zorgt dat stof dat zich aan de sensor hecht tijdens het verwisselen van een objectief automatisch wordt afgeschud.

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Resolutie en lens

De PEN-F is uitgerust met een 20,0 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Om de camera te gebruiken heb je los verkrijgbare lenzen nodig. Deze lenzen bepalen ook je uiteindelijke zoomrange. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Olympus PEN-F

Van de Olympus PEN-F staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Olympus PEN-F is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,9. Lees in het Olympus PEN-F testoverzicht de testen

Specificaties Olympus PEN-F

Algemeen
ProductOlympus PEN-F
Aankondiging2016
Verkoopstart2016
Design
Kleuren

Gewicht427 gram
Afmetingen125,0 x 72,0 x 37,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie20,0 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 60p
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB