Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie16,1 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Olympus PEN E-PL6 1 Foto Olympus PEN E-PL6 2

Inleiding

De Olympus PEN (Lite) E-PL6 is een Micro Four Thirds-systeemcamera en is Olympus' compactste PEN-model tot op heden. De camera heeft een 16,1-Megapixel Live MOS-sensor, een TruePic VI-beeldprocessor en een draai- en kantelbaar 3-inch touchscreen. Tot de vele creatieve opties van de E-PL6 behoren 12 creatieve filters en 6 kunstzinnige effecten. Foto's kan je in RAW-formaat vastleggen en video's zijn in 1080p Full HD-kwaliteit op te nemen. De E-PL6 is niet alleen geschikt voor het maken van foto's, maar ook voor het delen ervan. Dankzij de meegeleverde FlashAir-wifikaart kan je snel foto's en video's overzetten naar je smartphone met de Olympus Image Share-app, om ze vervolgens direct te delen via sociale media. Daarnaast ondersteunt de PEN E-PL6 ISO-waarden tot 25.600 (voor goede prestaties bij weinig licht) en beschikt de camera over een geringe ontspanvertraging (voor het vastleggen van snelbewegende voorwerpen) en een intervalstand voor het maken van stop-motion video's. In augustus 2014 volgde de Olympus PEN E-PL7.

Geheugen en connectivity

Resolutie en lens

De PEN E-PL6 is uitgerust met een 16,1 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Om de camera te gebruiken heb je los verkrijgbare lenzen nodig. Deze lenzen bepalen ook je uiteindelijke zoomrange. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Olympus PEN E-PL6

Van de Olympus PEN E-PL6 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Olympus PEN E-PL6 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Olympus PEN E-PL6 testoverzicht de test

Specificaties Olympus PEN E-PL6

Algemeen
ProductOlympus PEN E-PL6
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht325 gram
Afmetingen110,5 x 64,7 x 38,2 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,1 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 30fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB