Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSSymbian S60
Opslag MB
Scherm3,2" (229 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Nokia X6 1 Foto Nokia X6 2 Foto Nokia X6 3 Foto Nokia X6 4 Foto Nokia X6 5

Inleiding

De Nokia X6 is de tweede telefoon in de nieuwe X-serie van Nokia. De X6 is tijdens Nokia World 2009 in Stuttgart aangekondigd. De Nokia X6 draait op Symbian S60 en biedt een indrukwekkende multimedia ervaring die begint met het scherm. Het scherm van de X6 is een 3,2" nHD (ninth-HD) scherm met een resolutie van 640◊360 pixel. Media die je op dit scherm wilt afspelen kan je in grote hoeveelheden opslaan op de 32 GB intern geheugen (toestel is ook leverbaar met 16 GB geheugen). Om al je mooie content soepel en snel af te spelen is de X6 voorzien van een processor met een kloksnelheid van 434 MHz. Met de ingebouwde 5 megapixel camera met Carl Zeiss lens hoeft er geen moment meer verloren te gaan. Mocht je je onverhooopts toch vervelen dan kan je je altijd vermaken met een van de drie meegeleverde spellen; Spore, Asphalt4 of DJ Mix Tour. Andere features die de X6 begerenswaardig maken zijn de HSDPA, Wifi en GPS ondersteuning. De Nokia X6 is tegelijk geintroduceerd met de Nokia X3, een muziektelefoon met een lage adviesprijs, waardoor de X3 ook in het prepaidsegment terug te vinden zal zijn. De X-serie werd in april 2010 verder uitgebreid met de Nokia X2. In april 2011 is de X6 opgevolgd door de high-end Nokia X7.

Apparaat & afmetingen

De Nokia X6 is een vrolijk vormgegeven multimediatelefoon met een gewicht van 122 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 11,10 x 5,10 x 1,40 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 480 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 406 uur. De Nokia X6 is verkrijgbaar in de kleuren , , en .

Bel- & datafuncties

De Nokia X6 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de X6 kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de Nokia X6 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Nokia X6 heeft 32 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De X6 heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Multimedia

Met de Nokia X6 kan je zowel audio (MP3, AAC, AAC+, eAAC+ en WMA) als video (.3GP en MPEG) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De X6 is voorzien van een ingebouwde FM radio en een voicerecorder. De Nokia X6 heeft een ingebouwde camera met een 5.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Nokia X6 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 640 x 360 pixels. De Nokia X6 draait op Symbian S60. Symbian is een mobiel besturingssysteem dat is ontwikkeld door Nokia. Symbian S60, en dan voornamelijk editie 3.0 en 5.0, is een van de meest toegepaste mobiele besturingssysteem op Nokia-smartphones. De meeste Symbian S60 3.0 of 5.0-telefoons ondersteunen WhatsApp en Angry Birds; beide apps vind je in Nokia's Ovi Market.

Prijzen en beoordelingen Nokia X6

Van de Nokia X6 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Nokia X6 is door 8bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het Nokia X6 testoverzicht de testen

Specificaties Nokia X6

Algemeen
ProductNokia X6
Aankondiging2009
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht122 gram
Afmetingen111,0 x 51,0 x 14,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSSymbian S60
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag32 GB + microSD
Scherm
Scherm3,2" (229 ppi)
Resolutie640 x 360px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB