Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSMaemo 5
Opslag MB
Scherm4,1"
CameraNee
Foto Nokia N920 1

Inleiding

De Nokia N920 lekte in oktober 2009 uit en is waarschijnlijk een smartphone/internet tablet met een groot 4,13 inch touchscreen. De N920 zou de Nokia N900opvolgen. Het grootste verschil zou zijn dat op de N920 een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord ontbreekt. Daarnaast zou de N920 draaien op Maemo 6 in plaats van Maemo 5. Verder is dit toestel op dit moment niet meer dan een gerucht, dus meer gegevens ontbreken. Meer informatie volgt. † Naschrift: in juni 2011 volgde uiteindelijk de Nokia N9 (de eerste MeeGo-smartphone) de N900 op.

Apparaat & afmetingen

De Nokia N920 is een internet tablet/smartphone met een onbekend gewicht. Over de afmetingen zijn nog geen gegevens bekend. De Nokia N920 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De Nokia N920 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de N920 kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de Nokia N920 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De N920 heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de Nokia N920 kan je zowel audio (MP3) als video (MPEG4) bestanden mobiel luisteren en bekijken.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Nokia N920 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor telefoons. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. De Nokia N920 draait op Maemo 5. Maemo is een open-source software-platform van Nokia voor smartphones en tablets. Maemo 5 verscheen voor het eerst op de Nokia N900. Maemo is gebaseerd op Linux. In 2010 voegde Nokia Maemo samen met Moblin, het open-source besturingssysteem van chipfabrikant Intel. Het nieuwe besturingssysteem heet MeeGo en de Maemo- en Moblin-namen komen te vervallen. De populaire game Angry Birds was beschikbaar voor Maemo via de Maemo Select Store.

Prijzen en beoordelingen Nokia N920

Van de Nokia N920 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Nokia N920 beschikbaar.

Specificaties Nokia N920

Algemeen
ProductNokia N920
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

GewichtOnbekend
AfmetingenOnbekend
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSMaemo 5
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
OpslagOnbekend + microSD
Scherm
Scherm4,1"
ResolutieOnbekend
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
CameraNee
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB