Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 8
Opslag MB
Scherm6,0" (402 ppi)
Camera12,0 megapixel
Foto Nokia 7 Plus 1 Foto Nokia 7 Plus 2 Foto Nokia 7 Plus 3 Foto Nokia 7 Plus 4

Inleiding

De 6-inch Nokia 7 Plus is de eerste Nokia-telefoon met een 18:9-beeldschermverhouding. Het uiterlijk van het toestel is robuust en tegelijkertijd fraai. Het toestel is gemaakt uit één blok aluminium en heeft een keramische coating. De Snapdragon 660 processor met 4 GB RAM in combinatie met de 3.800 mAh accu geven goede prestaties en een gebruiksduur van twee dagen. Bijzonder voor een mid-range telefoon is de dubbele camera aan de achterzijde van het toestel. Met de ene camera kan je groothoekopnames maken, en met de andere camera kan je tot twee keer inzoomen. De 16 megapixel selfiecamera met goede lichtgevoeligheid zorgt voor uitstekende selfies, ook in de schemering.

Besturingssysteem Nokia 7 Plus

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Nokia 7 Plus

De goedkoopste Nokia 7 Plus kost op dit moment (los) € 295,00. Kijk in het Nokia 7 Plus prijzenoverzicht voor alle actuele Nokia 7 Plus aanbiedingen. De Nokia 7 Plus is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Nokia 7 Plus testoverzicht de test

Specificaties Nokia 7 Plus

Algemeen
ProductNokia 7 Plus
Aankondiging2018
VerkoopstartVerwacht in Q2
Design
Kleuren

GewichtOnbekend
Afmetingen158,4 x 75,7 x 8,0 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.800 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 660
Kloksnelheid8 core
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD
Scherm
Scherm6,0" (402 ppi)
Resolutie1.080 x 2.160px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera12,0 megapixel
Aantal camera'sNee
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera16,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB-C