Interessant:

Garmin introduceert Edge 500 fiets gps-computer

nieuws 14 september 2009 om 09:30

Garmin heeft de Edge 500 fietscomputer geintroduceerd, een aerodynamische en lichtgewicht fiets-gps geschikt voor zowel wielerprofs als beginners.

De Garmin Edge 500 is ontwikkeld in samenwerking met het Garmin-Slipstream wielerteam. Edge 500 weegt slechts 56 gram, heeft een hooggevoelige GPS ontvanger met HotFix en communiceert draadloos met ANT+ compatibele apparatuur.

Garmin Edge 500

Wielrenners hebben hiermee beter inzicht in hun resultaten. De Edge 500 houdt onder andere snelheid, afstand, tijd, GPS-positie, hoogte en de verbruikte calorieën bij. De toegepaste ANT+ technologie zorgt er verder voor dat de Edge 500 draadloos synchroniseert met compatibele trapkrachtmeters, snelheids-, cadans- en hartslagsensors. Exacte stijging en dalingspercentages worden berekend met behulp van een luchtdrukhoogtemeter. De nieuwe GPS-fietscomputer van Garmin werkt tot 18 uur op de oplaadbare batterij.

"In de wielersport, waar elke gram en iedere seconde telt, zijn de accurate, uitgebreide gegevens van de Edge 500 uniek," aldus Jonathan Vaughters, directeur van Slipstream Sports. "Het is in alle opzichten de perfecte tool voor training en voor wedstrijden - tijdritten, beklimmingen, sprints en ontsnappingen. In combinatie met Garmin Connect kunnen wij de ritgegevens direct na afloop analyseren en zien waar onze renners zich kunnen verbeteren. Ook hebben onze fans en de media hierdoor inzicht in de prestaties van de individuele rijders."

portablegear.nl