Interessant:

Motorola DEXT met Android aangekondigd

nieuws 11 september 2009 om 10:03

Motorola heeft eindelijk weer iets van zich laten horen: de Amerikanen introduceren de Android-smartphone Motorola DEXT (ook CLIQ genaamd) met een nieuw MOTOBLUR-interface.

T-Mobile USA heeft de Motorola CLIQ, het eerste Motorola toestel met Android, geintroduceerd in de Verenigde Staten. Het toestel zal later internationaal verkrijgbaar komen onder de naam Motorola DEXT, hoewel er over een eventuele release in Europa verder nog niets is bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat de DEXT later bij Orange, Telefonica en America Movil verkrijgbaar komt. Wat dit voor Nederland betekent, is nog niet duidelijk.

Motorola DEXT

De Motorola DEXT/CLIQ beschikt over een 3,1 AMOLED-inch touchscreen-display en een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord en is beschikbaar in de kleuren Winter White en Titantium. Bijzonder is verder de toepassing van MOTOBLUR, een nieuwe interface-laag vergelijkbaar met Samsungs TouchWiz of HTC's TouchFLO. Met MOTOBLUR krijg je snel toegang tot je e-mail en alle bekende sociale netwerken als Facebook, Twitter en MySpace.

De Motorola DEXT biedt verder prima specificaties met WiFi en 3G-ondersteuning. Dankzij Android heb je snel toegang tot alle bekende Google-applicaties zoals YouTube, Google Maps en Google Search. Tevens krijg je de beschikking over aGPS, een 5 megapixel camera en mediaspeler.

Wanneer en of de Motorola DEXT op de Nederlandse markt komt, is nog in het ongewisse.

portablegear.nl


Gerelateerde producten