Interessant:

XPERIA Pureness: sowieso doorzichtig

nieuws 4 september 2009 om 07:32

Vandaag gaf Sony Ericsson in een persbericht een preview van een nieuwe designtelefoon, de XPERIA Pureness. Op de foto maakt de Pureness niet direct een verpletterende indruk, maar over (slechte) smaak valt niet te twisten.

Sony Ericsson XPERIA Pureness

Sony Ericsson heeft gekozen voor een afwijkend design, met als meest opvallende eigenschap een transparant scherm. Hierdoor heeft het toestel een zeer eigen karakter, wat sommigen zal aanspreken en sommigen ook niet, maar waarbij je zeker weet dat je iets unieks in handen hebt. Eerder zagen we al de LG Crystal met een transparant toetsenbord.

Over de XPERIA Pureness is verder niet veel bekend. Sony Ericsson volstaat in het persbericht met de zin: "... de Xperia Pureness [is] een telefoon met een simpel design, die schitterend vakmanschap en het concept 'talk, text, time - a holiday from technology' bij elkaar brengt." Veel inzicht levert dit niet op. Wel is bekend dat de Pureness in november te koop zal zijn via "... zorgvuldig geselecteerde retail kanalen en in een aantal steden wereldwijd."

Vreemd is wel het label XPERIA. De huidige XPERIA-reeks bestaat uit de XPERIA X1 en de eergisteren aangekondigde XPERIA X2, allebei high-end Windows Mobile smartphones. De XPERIA Pureness is noch een smartphone, noch high-end (waarschijnlijk). Het accent ligt bij de Pureness overduidelijk op design.

De aankondiging van de Pureness vond tegelijk plaats met het uitspreken van de ambitie om van Sony Ericsson om het communicatie-entertainmentmerk te worden. Sony’s onlangs gelanceerde merkboodschap 'make.believe' wordt overgenomen en voortaan ook in de communicatie van Sony Ericsson gebruikt.

portablegear.nl